Hlavní obsah

Fotbalový brankář Poštulka odchází ze Sparty do Plzně

PLZEŇ

Fotbalisté Plzně získali před novým ročníkem Gambrinus ligy zkušenou posilu do branky, s týmem se na dvouleté spolupráci dohodl bývalý reprezentant Tomáš Poštulka. Čtyřiatřicetiletý gólman přichází na Západ Čech z pražské Sparty, kam se po ročním angažmá v německém Norimberku vrátil Jaromír Blažek.

Foto: AC Sparta Praha

Tomáš Poštulka ještě v dresu Sparty

Článek

"Tomáš Poštulka patřil mezi námi vytipované hráče, které jsme sledovali delší dobu. Je to zkušený gólman s třemi stovkami ligových startů. Věříme, že právě on vhodně doplní naše mladé brankáře," vysvětlil na oficiálních stránkách klubu www.fcviktoria.cz sportovní manažer FC Viktoria Plzeň Adolf Šádek.

Poštulka patří mezi nejzkušenější české gólmany, v lize nastoupil celkem ke 299 utkáním. Působil v Drnovicích, Příbrami, Hradci Králové, Teplicích a Spartě. Vyzkoušel si i zahraniční angažmá, na začátku devadesátých let chytal v kostarickém celku Carmen Alajuela. Od května 2006 je členem Klubu ligových gólmanů týdeníku Gól, který sdružuje brankáře se stovkou vychytaných čistých kont v první lize.

Zkušený gólman se stal už pátou plzeňskou letní posilou. Nejprve klub získal na přestup záložníka Milana Petrželu, pak přišel útočník Jiří Mlika a před čtrnácti dny na hostování bek Radek Hochmeister. Na západ Čech zamířil také gruzínský útočník Dimitrij Tatanašvili.

Reklama

Související témata: