Hlavní obsah

Patrik Berger se Spartou trénovat nesmí

PRAHA

Sotva fotbalová Sparta zahájila přípravu, už má problém. Legionář Patrik Berger s ní nesmí trénovat! „S Aston Villou má smlouvu až do konce června, takže se musí na sezónu chystat individuálně. Jde o pojistku, protože nedej bůh, kdyby se mu něco stalo a vyšlo najevo, že trénoval s námi,“ vysvětloval mluvčí letenského klubu Jakub Otava, podle něhož je dohoda s anglickým klubem otázkou hodin, maximálně dnů.

Článek

To byl ovšem jediný problém, na který Vítězslav Lavička při návratu na Letnou narazil. Šatnu našel tak zaplněnou, až se mu z toho musela hlava zatočit.

„Pochopitelně že dojde k selekci, ale zatím o ní mluvit nebudu. Všichni hráči jsou na stejné startovací čáře a jen na nich záleží,“ reagoval kouč na třicetičlenný kádr, který má zatím k dispozici.

Selekce přijde před Rakouskem

Proto také hned na úvod přípravy mužstvo rozdělil - polovinu vedenou Tomášem Řepkou poslal na Fakultu tělesné výchovy a sportu k fyzickým testům, druhou nechal trénovat na Letné.

„Samozřejmě že kádr zredukuji, ale to bude až po prvních přípravných zápasech před odjezdem na soustředění v Rakousku, kde nás čekají další čtyři přípravná utkání,“ nechal Lavička trochu nahlédnout do svých plánů.

Teď je na řadě Košťál

I další doplnění kádru v nich figuruje, to se ví. Do Sparty zatím přišli zkušený záložník  Patrik Berger, gólman  Jaromír Blažek, slovenský obránce Marián Had a Štěpán Kučera vracející se na hostování z FC Bruggy, další jména ale letenský trenér přísně tají.

Na přímý dotaz Sportu.cz., zda by se novou akvizicí mohl stát nejmenovaný liberecký stoper, nakonec Lavička připustil, že se Sparta zajímá o Pavla Košťála.

„Jde skutečně o libereckého jmenovce místopředsedy fotbalového svazu. A pan Vacek to není,“ potvrdil objekt sparťanského zájmu.

Na Kollera myslí pořád

Letenští ale moc stojí i o Kušníra z Viktorie Žižkov a pořád se ještě nevzdali myšlenky na návrat Kollera. „Zájem pořád máme. Jenže zájem je věc jedna, realita a postoj Kollera druhá,“ glosoval Lavička probíhající námluvy s nejlepším československým reprezentačním kanonýrem všech dob.

Lákání exlibereckého gólmana Marka Čecha z Ruska do Sparty naproti tomu už definitivně skončilo. „Usilovali jsme o něho, ale jednání šla jiným směrem,“ přiznal letenský kouč, který hned na úvod přípravy absolvoval sezení s některými klíčovými hráči Sparty, bouřlivákem Řepkou a Horváthem, jenž po zpackaném závěru ligového jara a výpadech fanoušků uvažoval o odchodu z Letné, v první řadě.

Řepka mentální trénink neodmítá

"Řepkovi jsem nastínil  představy o naší vzájemné spolupráci, dokonce i o mentálním tréninku, který bude mít na starosti můj asistent Dragan Vujovič, jsme se spolu bavili. Tomáš na něm nevidí nic negativního,“ prozradil Sportu.cz. Lavička.

Sparta se bude čtyři dny připravovat v Praze, v neděli odjede na kondiční soustředění do Františkových Lázní. Po návratu sehraje přípravné zápasy s Bílkovým Ružomberkem, Kladnem a Sokolovem a poté se vydá na herní soustředění do Rakouska.

Reklama

Související témata: