Hlavní obsah

Horváth odchází ze Sparty a upíše se Plzni

PRAHA

Konec dohadů, sparťanský dirigent Pavel Horváth opouští fotbalovou Letnou a míří za trenérem Jaroslavem Šilhavým do Plzně. Přestupová bomba letošního léta by měla vybuchnout už v pondělí vpodvečer, což pro Sport.cz naznačil i Horváthův manažer Ondrej Chovanec.

Článek

Letenský špílmachr Pavel Horváth těžce nesl reakci sparťanských fanoušků v závěru ligového jara. Tvrdé sparťanského jádro mu vyčítalo zpackaný závěr sezóny a koneckonců i radost projevovanou po zisku Českého poháru, což mu dalo v posledním ligovém duelu v Liberci na vědomí. Horváth už tehdy naznačil, že chce ze Sparty odejít.

„Nechci se k tomu vracet, ale to hned tak nepřebolí,“ nechal se slyšet Pavel Horváth, když začínal pod novým trenérem Vítězslavem Lavičkou se Spartou letní přípravu.

Záhy se začalo spekulovat o jeho odchodu z Letné, který teď nabral konkrétní obrysy.

„Mohu potvrdit, že Plzeň projevila o Pavla obrovský zájem. V sobotu proběhlo osobní jednání mezi hráčem a předsedou dozorčí rady plzeňského klubu Miroslavem Křížem i sportovním manažerem Adolfem Šádkem. Nabízejí mu víceletou smlouvu a možnost pokračovat v klubu i po skončení aktivní kariéry. Do pondělního večera by mělo být jasno,“ prozradil hráčův agent Ondrej Chovanec.

„Pro Pavla je Plzeň velkou výzvou. Po dobře známých problémech s fanoušky Sparty chce klub opustit a z jednání s Plzní měl velmi dobrý pocit. Budují nový tým, řadu hráčů zná z působení ve Spartě. Vše je na dobré cestě,“ dodal Chovanec.

Podle kuloárních informací, jež má Sport.cz potvrzeny z několika zdrojů, by se měl Pavel Horváth upsat Plzni, už v pondělí.

"Jsme mu vděční za všechno, co pro Spartu udělal, a i proto jsme mu v odchodu nebránili. Rozhodně však odmítáme dávat Horváthův odchod do spojitosti s urážlivou reakcí fanoušků na Pavlovu adresu v posledním ligovém kole jara. Tu budeme ostatně ještě řešit," potvrdil pro Sport. cz informaci o Horváthově odchodu do Plzně i tiskový mluvčí fotbalové Sparty Jakub Otava.

Horváth podle něho skončil ve Sparty z jiných důvodů.  "Hrozilo, že v současném kádru už nebude mít tak výsadní postavení, což by pro hráče jeho kalibru byla určitě škoda. V Plzni bude zase dirigentem a vůdčí osobností mužstva," argumentoval Otava.

Reklama

Související témata: