Hlavní obsah

Sparta první zápas pod Lavičkovým vedením prohrála

PRAHA

Šlo o prestiž, ale ani to fotbalovou Spartu ve vůbec prvním přípravném duelu pod vedením nového trenéra Vítězslava Lavičky nevyburcovalo. A to si do Prahy odskočil ze soustředění v Písku slovenský Ružomberok, který od léta vede Lavičkův předchůdce na letenském horkém trenérském křesle Michal Bílek.

Článek

„Jsme teprve na začátku,ale spokojený nejsem, protože zápas jsme nezvládli. Hlavně mezi prvním a druhým poločasem byl markantní rozdíl," nechtěl vynášet žádné soudy, natož pak dělat z prohry dalekosáhlé závěry Lavička, jenž v průběhu utkání postupně poslal na trávník 26 hráčů. Dokonce i devatenáctiletý mladík Wilfried Bony z Pobřeží slonoviny, který loňskou sezónu odkopal v béčku, se na trávník dostal.

„Dobrý tah našeho skautingu, ale musí samozřejmě ještě hodně pracovat na kondici,“ glosoval Lavička příchod Bonyho do áčka.

Sparta - Ružomberok 0:1 (0:0)
Branka: 55. Pilár. Rozhodčí: Kovařík. ŽK: Hušek (Sp.).
Sestava Sparty: Kozáčik (45. Grigar) - Voříšek (45. Kúdela), Řepka (45. Hušek), Kučera (45. Kladrubský), Had (45. Krob) - Kolář (45. Kušnír) , Kisel (45. Vacek), Berger (45. Jungr, 70. Kóňa), Matušovič (45. Zeman, 70. Žofčák)) - Slepička (30. Kulič, 61. Bony), Došek (30. Holenda, 61. Jeslínek).

Reklama

Související témata: