Hlavní obsah

Plzeň v přípravě remizovala se Steauou Bukurešť

BISCHOSHOFEN

Fotbalisté Plzně dokázali v přípravném utkání na soustředění v Rakousku uhrát remízu s druhým týmem uplynulého ročníku rumunské ligy Steauou Bukurešť. Plzeň se ujala vedení po trefě Trappa, Rumuni však brzy srovnali na konečných 1:1.

Článek

Trenér Jaroslav Šilhavý poslal do utkání, které sledovaly tři rumunské televizní štáby, všechny své hvězdy včetně posil ze Sparty Horvátha, Rezka, Limberského a Poštulky. Do utkání naopak nemohl zasáhnout Šmejkal, který se po těžkém výronu z předchozího zápasu musel vrátit zpět do Plzně.

Český celek začal aktivně a dostal se i do vedení. Po půlhodině hry se prosadil záložník Trapp, který zakončil akci dvojice Rezek - Tatanašvili. Jenže rumunský soupeř, který v minulé sezóně soupeřil s pražskou Slavií v Lize mistrů, dokázal ještě do poločasu srovnat zásluhou Badey. Druhou půli pak ovlivnil vytrvalý déšť, který oběma týmům znemožnil kombinaci, a tak další branka nepadla.

"Z hlediska kvality soupeře se dá z naší strany hovořit o jakési spokojenosti s výsledkem, to ano. I když jsme mohli i vyhrát," uvedl pro internetové stránky klubu trenér Šilhavý, který byl spokojený hlavně s hrou obrany. "Zlepšení bylo patrné především v organizaci obrany, kde už se nám něco rýsuje. Zapracovat ale musíme na přechodové fázi směrem dopředu, kde máme ještě co dohánět," dodal.

Viktoria Plzeň - Steaua Bukurešť 1:1 (1:1)
Branky: 33. Trapp - 40. Badea.
Sestava Plzně: Poštulka - Limberský, Rada, Halama, Smola - Rezek, Hochmeister, Trapp, Horváth, Petržela - Tatanašvili.

Reklama

Související témata: