Hlavní obsah

Kladno vyhrálo přípravný turnaj v Berouně

BEROUN

Fotbalisté Kladna vyhráli sobotní přípravný turnaj v Berouně o Pohár starosty města Králův Dvůr. Nejprve porazili 2:1 Most a ve finále zdolali na penalty nováčka první ligy Bohemians Praha.

Článek

Postup do finále zajistil Kladnu v dobré formě hrající Šisler, který v úvodu zápasu s Mostem připravil branku pro Kabeleho a poté sám rozhodl. Svými výkony si vysloužil cenu pro nejlepšího hráče turnaje.

Ve finále Kladno představilo zcela odlišnou sestavu a v první půli bylo aktivnější. Druhá část však patřila spíše Bohemians, ovšem ani jedno z mužstev se branky nedočkalo. Rozhodnout musel penaltový rozstřel, v němž se prosadil kladenský brankář Pavlík, který kryl hned první pokus soupeře. Jeho spoluhráči všechny své pokusy proměnili.

Kladno tak na turnaji, kde se hrálo na 2x30 minut a ve finále pak na 2x40 minut, napravilo finálovou porážku z předchozího turnaje v Žirovnici. Tam prohrálo na penalty s Českými Budějovicemi.

Rada se s Teplicemi rozloučil výhrou v přípravě

Vítěznou rozlučku v roli trenéra fotbalistů Teplic v neděli absolvoval Petr Rada. Nový kouč české reprezentace vedl tým naposledy v přípravě při výhře 3:0 nad třetiligovou Spartou Krč. V pondělí klub oznámí jméno jeho nástupce.

"Sestoupili do třetí ligy, tak by bylo špatné, abychom proti nim nevyhráli. Ale myslím, že v první půli jsme podali dobrý výkon," citoval Radu web teplického klubu. Ještě před svým odchodem vzal z druholigového Ústí nad Labem na testy záložníka Martykána a v neděli mu dal šanci ve druhém poločase.

To už Teplice vedly o dvě branky. Skóre otevřel už po půlminutě Gašparík, který se nejlépe orientoval ve skrumáži před brankou, za dalších sedm minut se trefil z přímého kopu Doležal. Po změně stran už tempo hry opadlo. Prvoligový tým sice stále dominoval, ale v koncovce se mu nevedlo. Útočník Jun v dobré pozici pálil jen do tyče, a tak stanovil konečnou podobu výsledku až Vachoušek z penalty v 67. minutě.

Ostrava na závěr soustředění remizovala s RAD Bělehrad

Fotbalisté Ostravy zakončili soustředění v Rakousku remízou 2:2 s nováčkem srbské ligy RAD Bělehrad. Baník ve čtvrtém zápasu na herním kempu poprvé skóroval a vedl 2:1, ale po třech porážkách na vítězství znovu nedosáhl, protože soupeř v 50. minutě vyrovnal.

Hlavně v úvodní půli sehráli Ostravané nejlepší part svého rakouského pobytu, přestože už za šest minut po brejku protivníka inkasovali. Z náporu Slezanů vyústilo vyrovnání, když Zeher dorazil do sítě vyraženou ránu Lukeše. Další příležitosti však Baník nevyužil, Zeher a Střihavka dvakrát trefili tyč.

Hned po obrátce si Střihavkův střílený centr obrana soupeře srazila do vlastní branky, ale náskok Ostrava dlouho neudržela a Obrovač v 50. minutě stanovil konečný výsledek. Oba celky ještě měly možnost rozhodnout duel pro sebe: Otepka vypálil do břevna a při další šanci srbského celku se vyznamenal gólman Vašek.

"První poločas byl určitě nejlepším úsekem, jaký jsme v Rakousku odehráli. Škoda chyb, které znovu pramenily z menšího důrazu. To ale snadno odstraníme. Přístup byl dobrý, jsem rád, že se nikdo nezranil. Jen mě mrzí, že jsme nevyužili šance, vítězství bychom si zasloužili. Teď už to ale bude jen lepší," uvedl na klubovém webu kouč Karel Večeřa.

Ostravští se v pondělí vracejí domů a v sobotu sehrají na Bazalech generálku se slovenským Púchovem.

Boleslav podlehla druholigovému Mnichovu 1860

Fotbalisté Mladé Boleslavi na závěr soustředění v Rakousku prohráli. Německému druholigovému celku Mnichov 1860 v neděli podlehli 0:1, když o prohře týmu trenéra Pavla Hapala rozhodl vlastní gól obránce Janíčka. Ten sedm minut před koncem ve skluzu tečoval míč do branky.

Generálku před startem nové ligové sezony absolvuje Mladá Boleslav v sobotu od 17 hodin na domácím stadionu proti AEK Larnaka.

Finále:
SK Kladno - Bohemians Praha 0:0, 3:2 na penalty
Kladna: Pavlík - Podskuba, Beneš, Farbák, Vincenc - Mašanský, Holub, Dubský, Cigánek - Klinka, Šilhan (21. Zachariáš, 31. Nadrchal).
Bohemians: Winter (41. Belaň) - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Grznár - Zoubek, Demeter (41. Diarra), Fenik, Galbavý - Ibe, Kincl (65. Biboko).
O 3. místo:
Most - Králův Dvůr 2:0 (2:0)
Branky: 32. Mabiala, 38. Oboya.
Semifinále:
SK Kladno - FK SIAD Most 2:1 (1:1)
Branky: 6. Kabele, 53. Šisler - 23. Hofmann z pen.
Sestava Kladna: Kostolanský - Bartoš, Killar, Gross, Hajník - Nadrchal, Michal, Šisler, Kabele - Zoubele, Zachariáš.
Bohemians Praha - FK Králův Dvůr 1:0 (0:0)
Branka: 60. Semerák.
Sestava Bohemians: Šimon - Macháček (31. Buryán), Fajtl, Buryán (31. Birhanzl), Janda - Birhanzl (31. Demeter), Jandrik, Diarra - Majer, Biboko, Semerák.
Teplice - Sparta Krč 3:0 (2:0)
Branky: 1. Gašparík, 8. Doležal, 67. Vachoušek z pen.
Sestava Teplic: Slavík (46. Belic) - Vidlička, Lukáš (46. Pimpara), Klein, Hanzlík - Verbíř (46. Štohanzl), Sabou (46. Ljevakovič), Doležal (46. Martykán), Gašparík (46. Mareš) - Mahmutovič (46. Vachoušek), Vondrášek (46. Jun). Trenér: Rada.
Mladá Boleslav - Mnichov 1860 0:1 (0:0)
Branka: 83. vlastní Janíček.
Sestava Mladé Boleslavi: Miller - Kalina (56. Ševinský), Janíček, Procházka, Hrdlička (68. Mach) - Kysela (56. Mendy), Sylvestre (68. Opiela), Rajnoch, Poláček - Papadopulos (78. Táborský), Pecka (46. Řezníček).
Baník Ostrava - RAD Bělehrad 2:2 (1:1)
Branky: 20. Zeher, 47. Střihavka - 6. M. Jovanovič, 50. Obrovač.
Sestava Ostravy: Buček - Ricka (46. Metelka), Bolf (62. Pavlík), Neuwirth, Tchuř (62. Tomašák) - Rajtoral (62. Mucha), Marek, Lukeš (46. Otepka), Lička (46. Mičola) - Zeher (60. Přecechtěl), Střihavka (60. Markovič).

Reklama

Související témata: