Hlavní obsah

Zlín opět pomýšlí na horní polovinu tabulky

ZLÍN

S myšlenkami na zopakování umístění v horní polovině tabulky vstoupí do nového ligového ročníku fotbalisté Tescomy Zlín. Vedle nového trenéra Josefa Mazury a jeho asistenta Petra Maléře tým posílili i slovenský středopolař Tomáš Kóňa ze Sparty Praha a útočník Karel Kroupa z Brna. Oba přišli na hostování.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Z hostování v Nitře se vrátil Martin Bača a z Třince Zdeněk Konečník. "Nemáme cíl v podobě konkrétního umístění. Ale chtěli bychom navázat na loňskou úspěšnou sezónu. Máme silnější kádr než v loňské sezóně," řekl v pondělí předseda představenstva zlínského klubu Ladislav Valášek.

Příslibem zlínského klubu jsou i teprve devatenáctiletí fotbalisté Ondřej Čelůstka a Martin Bačík. Oba jsou členy širšího výběru české devatenáctky, do užší nominace na mistrovství Evropy se ale nevešli. Přesto dostali dost příležitostí v přípravných zápasech a trenér Mazura je postupně zapracovává do ligového kádru.

"Trenér Mazura ještě více propojil koncepční práci prvoligového týmu s juniorkou i mládežnickými celky. V tom vidím naši další slibnou budoucnost," dodal Valášek.

Bilance naplňuje vedení klubu optimismem

V přípravě na ligu odehrál Zlín sedm zápasů. Bilance pěti vítězství, jedné remízy a jedné prohry naplňuje vedení klubu optimismem. Zlín porazil polský Chorzów 1:0, anglický Swindon Town 2:1, rumunský FC Progresul 3:1, skotský FC Motherwell 2:1 a v generálce Slovácko B 4:0. Remizoval bez branek se slovenskou Dubnicí a prohrál pouze s Tatranem Prešov 0:1.

"I když jsou ještě v naší hře stále rezervy, mohu být v závěru přípravy spokojen s přístupem hráčů i bojovností. Částečně jsme se zlepšili v koncovce, i když zatím ještě stále hodně šancí neproměňujeme," poznamenal Mazura.

Zlín usiloval ještě o olomouckého středopolaře Lukáše Bajera, který ale dal přednost zahraničním testům. Nabídku na prodloužení smlouvy odmítl také Marek Zúbek, jenž si rovněž stále hledá zahraniční angažmá. "Přestupní termín ještě nekončí. Pokud by se našel na fotbalovém trhu šikovný středopolař, tak bychom usilovali o jeho získání," dodal Valášek.

Fotbalisté Zlína mají stabilizovaný rozpočet. Klub ale nemá vyhřívaný trávník. "Tato investice nás hodně tlačí, potřebovali bychom pomocnou ruku z městské pokladny," poznamenal Valášek.

Reklama

Související témata: