Hlavní obsah

Dynamo zcela obměnilo sestavu, cílem zůstává střed tabulky

ČESKÉ BUDĚJOVICE

S každoročním cílem hrát ve středu ligové tabulky a téměř zcela obměněným kádrem i novým trenérem Janem Kmochem vstoupí do letošního ročníku ligy fotbalisté SK Dynamo České Budějovice.

Článek

„Chtěli bychom skončit někde kolem osmého místa v tabulce, abychom se nemuseli strachovat o udržení. Dalším cílem jsou stabilní výkony i v konci ligy, což se nám v posledních dvou sezónách nepodařilo,“ řekl na středeční tiskové konferenci v Českých Budějovicích Karel Poborský, předseda představenstva a generální manažer klubu.

Dále uvedl, že v nadcházejícím ročníku bude Dynamo stavět na odchovancích a i proto angažovalo nového trenéra Jana Kmocha. Ten vystřídal na trenérské lavičce Františka Straku a buduje v podstatě úplně nové mužstvo, ve kterém oproti loňsku zůstala kompletní pouze obrana.

Odešel například tvůrce hry Martin Vozábal, nebo další záložník Jaromír Plocek. Kmoch však naznačil, že má náhrady. „Někteří noví hráči mě velmi příjemně překvapili. Například od Hudsna jsem zpočátku moc nečekal. Když jsem ho viděl hrát v Liberci za béčko byl velmi nevýrazný, ale má skvělý profesionální přístup a v přípravě ukázal, že je zajímavým hráčem. Dalším překvapením je například Benát, který zaceluje mezeru po Vozábalovi,“ konstatoval Kmoch.

Upozornil i na mladého útočníka Jasanského z dorostu. Největším problémem týmu jsou zatím branky. „Místo pozdravu jim říkám, aby stříleli. Na tréninku to slyší 150krát v různých obměnách. Prosím i jsem důrazný, takže věřím, že branky v lize dávat budou,“ dodal Kmoch.

Reklama

Související témata: