Hlavní obsah

Byl jsem nervózní, přiznal po vítězném startu Berger

PRAHA

Nezářil, ale jako kapitán dovedl své spoluhráče k úspěšnému startu prvoligového podzimu. Sparťanský lídr Patrik Berger byl u sobotní výhry nad Mladou Boleslaví 1:0. „Půl hodiny před zápasem to na mě trošku padlo, byl jsem nervózní,“ přiznal zkušený záložník po utkání novinářům.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sparťan Patrik Berger (vpravo) v souboji s Poláčkem z Mladé Boleslavi.

Článek

Berger se do nejvyšší české soutěže vrátil po třinácti letech. „Když jsem odcházel, hrála se ještě federální liga. Takže byly v soutěži kvalitní mužstva ze Slovenska. Fotbal je ale stále fotbalem. Krásná jednoduchá hra, jen se musí víc běhat,“ okomentoval prvoligový návrat vicemistr Evropy z roku 1996.

Berger ocenil úroveň utkání. „Byl to hodně kvalitní zápas. Boleslav je ambiciózní mužstvo, chce vyhrát nějakou trofej. Nemusel to být hezký zápas, ale museli jsme ho zvládnout. To se nám povedlo a jsme spokojení,“ řekl Berger.

Sparta - Mladá Boleslav na Sport.cz
ON-LINESparta - Mladá Boleslav 1:0
REFERÁTKadlec vystřelil výhru nad ambiciózní Boleslaví
LAVIČKAS Řepkou jsme si vše hned v poločase vyříkali
KAPITÁNByl jsem nervózní, přiznal Berger
FANOUŠCIVe sparťanském kotli se objevil transparent podporující Karadžiče
PAPADOPULOSŠkoda, že jsme si neodvezli aspoň bod

Berger měl prsty v Kadlecově gólu, spokojený byl z něčeho jiného. „Mám dobrý pocit, že jsem dohrál a nezranil se. Nebyl to ale výkon, jaký bych si představoval,“ sebekriticky zhodnotil své vystoupení Berger. Po přestávce nebyl vidět jako v první pětačtyřicetiminutovce. „V prvním poločase jsem hrál za hrotem Slepičkou. Měl jsem víc kontaktů s balónem. Pak jsem hrál víc zprava,“ popsal své úkoly čtyřiatřicetiletý středopolař.

„Je to začátek ligy, vše je z mé strany pomalé. Necítím se tak živý, jak bych si představoval. Ostrý start sezóny nám vyšel, zvládli jsme předkolo Ligy mistrů, teď i první kolo ligy. Je před námi spousta zápasů a snad se vše rozjede,“ doufá ve zlepšení svých výkonů Berger. „Patrik byl pro mužstvo přínosem, i když je schopen lepšího výkonu. Rozjíždí se pomaleji,“ měl pochopení trenér Lavička.

Sparťanský kapitán musel uklidňovat bouřliváka Tomáše Řepku. Ten nejprve zkosil Pecku, po chvíli druhého útočníka Papadopulose. „Řepa takhle hraje, je to jeho styl. Proto to v kariéře dotáhl, kam to dotáhl. Bylo důležité, aby si ve zbytku zápasu dával pozor. Na to ho upozorňoval i rozhodčí. Zbytek zápasu zvládl velice dobře a nebyl důvod sahat pro druhou žlutou kartu,“ těšilo Patrika Bergera.

Reklama

Související témata: