Hlavní obsah

Slávista Marek Jarolím: Docela jsme se na výhru nadřeli

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha dokázali na svém hřišti zásluhou branky Zdeňka Šenkeříka porazit nováčka z Příbrami a připsali si tak první body v novém ligovém ročníku. „Nakonec jsme našli skulinku v jejich zahuštěné obraně a zajistili si tak důležité tři body,“ řekl po utkání jediný střelec zápasu.

Článek

Domácí měli velké problémy s dobýváním příbramské obrany. Svěřenci trenéra Moralese dobře zhušťovali prostor před brankou a často bránili v devíti lidech. „Chtěli jsme hrát více po stranách a posílat centry do šestnáctky, to se nám ale moc nedařilo,“ řekl po zápase novinářům Zdeněk Šenkeřík.

Po nevydařeném vystoupení v Liberci tak sešívaní získali první tři body v novém ročníku Gambrinus ligy. „Myslím si, že jsme neměli zápas v Liberci prohrát. Proto jsou dnešní body tak důležité,“ poznamenal Šenkeřík a pokračoval: „Prvních pět zápasů bývá hodně o bojovnosti, o vůli a o srdíčku.“

Spokojený byl po zápase i Marek Jarolím. „Docela jsme se nadřeli. Věděli jsme, že Příbram nebude mít co ztratit. Navíc hráli na novém stadiónu se spoustou lidí. Dokazovali, že jsou nepříjemným a houževnatým soupeřem,“ ohodnotil výkon nováčka v Gambrinus lize Jarolím. „Ve druhé půli jsme hráli na jednu bránu, soupeř tam nic neměl a my jsme byli lepší. Ještě jsme tam mohli dát pojišťovací branku, ale bohužel jsem to neproměnil,“ popsal Jarolím svůj brejk z konce zápasu.

Stručně zhodnotil zápas kapitán sešívaných Erich Brabec: „Pro nás dnes byly důležité tři body, tomu jsme vše podřídili. Neinkasovali jsme a proměnili jsme jednu z našich mála šancí.“

Reklama

Související témata: