Hlavní obsah

Teplice si na Žižkově mohou upevnit vedoucí pozici, Brno hostí Liberec

PRAHA

Fotbalisté Teplic si po výhře 4:0 nad Českými Budějovicemi mohou v utkání na půdě Viktorie Žižkov ve 2. kole Gambrinus ligy upevnit pozici lídra soutěže. V prestižním duelu přivítají hráči Brna fotbalisty Liberce, v jehož dresu se ve svém 200. prvoligovém zápase může představit útočník Jan Nezmar. Ve středeční předehrávce vyhrála Slavia nad Příbramí 1:0.

Článek

O historicky první prvoligové body bude bojovat nováček Bohemians Praha na půdě Českých Budějovic, když v úvodním domácím střetnutí nestačil na Olomouc a prohrál 1:2. Ještě vyšší porážku zažili v úvodu ligy Jihočeši, když na půdě Teplic totálně selhali a dostali čtyřgólový příděl. Stále není jistý start zkušeného Marka Kincla v dresu Pražanů, který vinou svalového zranění nastoupil v 1.kole ligy jen na závěrečných pět minut.

Liberec by rád navázal na domácí vítězství nad Slavií, když po brankách Papouška a Nezmara slavili Severočeši výhru 2:1. Nyní je na svém trávníku přivítají zatím také stoprocentně úspěšní hráči Brna, kteří na úvod vyhráli v Příbrami nejtěsnějším rozdílem 1:0. Brněnský kouč Petr Uličný odkryl před prestižním duelem karty a oznámil, že sestava se měnit nebude až na zraněného Josefa Dvorníka, jehož nahradí Martin Živný. „Na jaře jsme s Libercem hráli třikrát po sobě a vždycky to byly dobré zápasy. Myslím si, že to bude vyrovnané utkání,“ nechal se slyšet Uličný na klubovém webu. V dresu Liberce by mohl ke svému 200. ligovému zápasu nastoupit Jan Nezmar.

Sparťané v Kladně naposledy před Panathinaikosem

Fotbalisty Sparty Praha ve druhém kole Gambrinus ligy čeká utkání v Kladně, kde tým letenského trenéra Vítězslava Lavičky odehraje poslední ostrý zápas před prvním zápasem třetího předkola Ligy mistrů proti řeckému Panathinaikosu.

To se uskuteční, navzdory prvotnímu plánu, na půdě pražského celku ve středu 13. srpna. Tři body z Kladna jsou pro fanoušky Sparty samozřejmostí. „Do Kladna jedeme s pokorou a respektem k soupeři. I v nabitém programu ale chceme odvést kvalitní výkon a získat tři bod,“ netají touhu po vítězství trenér Lavička.

Vsítí teplický Jun na Žižkově další hattrick?

Na čtyřbrankovou výhru z úvodního kola by rádi navázali Tepličtí, kteří v neděli zavítají na půdu Viktorie Žižkov. "Do každého utkání vstupujeme s tím, že ho chceme zvládnout, a udělat vše pro to, abychom v něm vyhráli. Vše vychází z toho, abychom byli na utkání dobře připraveni," řekl pro oficiální stránky Teplic kouč Jiří Plíšek, který se bude muset obejít bez zraněných Merziče, Smíška a nově také Gašparíka.

Na Žižkově budou chtít napravit nevydařené vystoupení z Plzně, kde svěřenci trenéra Stanislava Grigy prohráli 2:3. „S Teplicemi to musí být o něčem úplně jiném,“ řekl pro žižkovský web Martin Vozábal. I domácí hlásí před utkáním zdravotní problémy, ty do hry nepustí Luďka Straceného, který si z prvního kola odnesl pohmožděný stehenní sval.

Ševinský s Kroupou před stými prvoligovými zápasy

Ač se fotbalisté Mladé Boleslavi před týdnem na Spartě hodně snažili, přesto s letenským celkem prohráli 0:1. Teď si budou chtít před vlastními diváky napravit reputaci proti Zlínu, a to i proto, že v posledních třech odehraných utkáních nedokázali pokořit soupeřovu obranu a vyšli gólově naprázdno. Svůj 100. prvoligový zápas může za Zlín odehrát útočník Karel Kroupa. Naopak v mladoboleslavském dresu se ve svém 100. ligovém zápase může představit obránce František Ševinský.

„Ve všech zápasech, i v těch, kdy jsme neskórovali, jsme měli spoustu šancí. Chce to jenom udržet klid a věřím, že góly začneme střílet,“ neztrácí naději hlavní kouč Středočechů Pavel Hapal. O vítězství sní i zlínský trenér Josef Mazura. „Taktiku už mám v hlavě. Hlavně se musíme vyvarovat zbytečných ztrát,“ přeje si Mazura.

Plzeňský Lecjaks si proti Olomouci věří

Viktoria Plzeň se v úvodním kole prezentovala pohledným aktivním fotbalem, jímž na svém trávníku přehrála svou žižkovskou jmenovkyni po dramatickém průběhu 3:2. Nyní se Západočeši představí i se svým bronzovým medailistou z nedávného ME U-19 Janem Lecjaksem v Olomouci. „Myslím, že máme výborný tým. Určitě máme šanci v Olomouci vyhrát,“ věří i svým spoluhráčům Lecjaks.

„Dobře víme, že v následujících kolech nás čekají hodně silní soupeři, budou to postupně Slavia, Liberec a Teplice. I proto bychom rádi z Olomouce přivezli body,“ doplnil plzeňského mladíka pro klubový web asistent hlavního kouče Jaroslava Šilhavého Václav Kotal.

Fotbalisté Jablonce slavili na úvod vítězství 1:0 nad hráči Zlína. Severočeši teď budou o další tři body bojovat doma s ambiciózní Ostravou. Ta před týdnem stejným rozdílem porazila Kladno. Pondělní dohrávka se odehraje na stadiónu Na Střelnici od 20:00.

Gambrinus liga, 2. kolo:
Slavia Praha - 1. FK Příbram 1:0on-line
Neděle 10. 8.
10:15 Žižkov - Tepliceon-line
17:00 Č. Budějovice - Bohemians Prahaon-line
17:00 Kladno - Spartaon-line
17:00 Olomouc - Plzeňon-line
17:00 Mladá Boleslav - Zlínon-line
20.15 Brno - Liberecon-line
Pondělí 11. 8.
20:00 Jablonec - Ostravaon-line

Reklama