Hlavní obsah

Rozhodčí Jílek si za chyby na Spartě třikrát nezapíská

PRAHA

Fotbalový rozhodčí Jan Jílek si nezapíská v dalších třech kolech nejvyšší soutěže kvůli chybám, kterých se dopustil v sobotním ligovém duelu mezi Spartou a Mladou Boleslaví. O pozastavení Jílkovy delegace ve čtvrtek rozhodla komise rozhodčích ČMFS, informaci přinesly internetové stránky svazu.

Článek

Jílek podle komise pochybil hlavně tím, že byl benevolentní k zákrokům sparťanského obránce Tomáše Řepky. Podle šéfa komise Luďka Macely měl být Řepka vyloučen už po faulu na mladoboleslavského útočníka Luboše Pecku na půlicí čáře, místo toho sparťanský zadák viděl jen žlutou kartu.

Pak Řepka vyšel bez napomenutí poté, co fauloval dalšího boleslavského útočníka Michala Papadopulose, což komise také arbitrovi vytkla. Naopak se jej zastala poté, když prý správně nepískl penaltu proti Mladé Boleslavi za ruku jednoho z bránících hráčů v pokutovém území.

V příštím kole si odpočine i další rozhodčí Pavel Královec. Ten doplatil na to, že v závěru pondělní dohrávky odpustil Olomouci v utkání na hřišti Bohemians Praha pokutový kop poté, co olomoucký Michal Hubník zahrál rukou.

Reklama

Související témata: