Hlavní obsah

Teplické fotbalisty sužuje viróza, zápas však odkládat nebudou

TEPLICE

Fotbalisté Teplic bojují před nedělním zápasem druhého kola první ligy proti Viktorii Žižkov s virovou epidemií. Horečky a průjmy už sklátily téměř polovinu základní sestavy. Vedení klubu se však rozhodlo o odložení zápasu fotbalový svaz nepožádat. Severočeši budou doufat, že se opory týmu Doležal, Klein, Jun, Smejkal, Belic a Mareš stačí zotavit. Viróza zasáhla i trenéra Jiřího Plíška.

Článek

"Pokud budou přibývat další případy, požádáme o odklad," uvedl ještě v sobotu dopoledne ředitel klubu František Hrdlička. Před odpoledním tréninkem však počet onemocnění již nestoupl. "Již nikdo nepřibyl, a tak žádat nebudeme a odcestujeme k zápasu. Budeme doufat, že se hráči dají do pořádku. Celý proces by byl tak složitý, že to nemá cenu," dodal Hrdlička s tím, že by musel získat vyjádření hygienické stanice.

"Jedná se pravděpodobně o letní virové onemocnění, které se projevuje průjmem, teplotami a zvracením. Většinou to přestává do 48 hodin, v Teplicích se to ale rozšířilo mezi více lidmi, takže se obávám, že se to v kádru bude dál šířit. I mně to v ordinaci sklátilo personál," řekl lékař teplických fotbalistů Jan Štěrba.

Nedělní utkání mezi Viktorií Žižkov a Teplicemi se bude hrát od 10:15

Reklama

Související témata: