Hlavní obsah

I slepená sestava Sparty na Kladno stačila

KLADNO

Berger se v sestavě Sparty neobjevil, Slepičku a zraněného Voříška trenér Lavička rovněž šetřil na středeční pohárový duel s Panathinaikosem, přesto přijeli Pražané na Kladno vyhrát. „Samozřejmě že jsme tady pro tři body,“ nevyvedlo letenského generálního manažera Jozefa Chovance nijak z míry dost improvizované složení, k němuž se kouč uchýlil.

Článek

Už úvod utkání má dával za pravdu, neboť Sparta si v prvních dvanácti minutách vynutila tři rohy a docela slibně vypadající příležitosti Kušníra, Doška a hlavně Kuliče, po půlhodině se začala Chovancova prognóza naplňovat docela. Po Kuličově rohu totiž dostal hlavičkující Kladrubský Pražany do vedení a ti už mohli režírovat duel k obrazu svému.

„Na sparťanské standardky jsem přitom hráče upozorňoval, neboť měli na hřišti jasnou výškovou převahu. Ale zbytečně,“ posteskl si domácí trenér Martin Hřídel, evidentně zklamaný, že i ve druhém utkání podzimu vyšel jeho tým naprázdno. „A to jsme si po slibném výkonu v předchozím kole na Baníku na Spartu věřili. Jenže někteří moji svěřenci zápas nezvládli. Hlavně v hlavě,“ rozčarovala ho hra jeho týmu, který nemá po dvou zápasech na kontě ani bod.

Pražané kontrolovali vývoj

Gól pochopitelně ovlivnil celý další průběh utkání. Pražané se sestavou plnou mladíků jeho vývoj kontrolovali, nikam nepospíchali a hrozili rychlými výpady, Kladno po změně stran na rozdíl od prvního poločasu bojovalo a alespoň občas si nahrálo, Zachariáš dokonce Kozáčikovu bránu deset minut po půli ohrozil, ale to byla také první a vlastně i poslední vážnější příležitost, na kterou se domácí vzmohli.

„Před středečním duelem s Panathinaikosem jsme sáhli k rotaci v sestavě a jsem rád, že jsme zápas zvládli, i když to pro nás nebylo snadné,“ kvitoval výkon svých mladíků Vítězslav Lavička.

Sparta byla celých devadesát minut jasně lepší, domácí přehrávala pohybem, přesnější kombinaci, tahem na bránu i příležitostmi, které si vytvářela. Zahrozila hlavně při Zemanových trestných kopech a Kolářově hlavičce, ale rozhodla až deset minut před koncem zásluhou střelecky aktivního Zemana, jenž si ukázkově vyměnil míč s Kušnírem.

Zeman dal výsledku pečeť

„Podruhé jsem nastoupil v základní sestavě a stejně jako proti Bohemce jsem dal gól,“ doslova zářil třiadvacetiletý Zeman, jenž dal definitivní pečeť na tříbodový import Sparty.

„Výhra je pro nás cenná, neboť výkony a výsledky Kladna v přípravě náš varovaly. Jsem moc rád, že hráči čekající na svou šanci zápas zvládli, protože vítězství je pro nás před středečním duelem s Panathinaikosem samozřejmě povzbuzením. Stejně důležité je, že jsme střetnutí opět odehráli s nulou a že i ve hře dopředu se jisté zlepšení projevuje, i když na ofenzívě musíme pochopitelně dál pracovat, “ kvitoval tříbodový zisk samozřejmě i trenér Pražanů Vítězslav Lavička.

SK Kladno - Sparta Praha 0:2 (0:1)
Branky: 32. Kladrubský, 81. Zeman. Rozhodčí: Paták - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Bartoš, Cigánek, Mašanský - Vacek, Kučera. Diváci: 4000 (vyprodáno).
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Hajník - Holub (46. Szabo), Šisler (55. Šilhan), Dubský, Zoubele (67. Mašanský), Cigánek - Zachariáš. Trenér: Hřídel.
Sparta: Kozáčik - Kladrubský, Řepka, Kučera, Kadlec - Hušek (59. Kolář), Vacek - Kušnír (85. Pječnik), Kulič, Zeman - Došek (77. Holenda). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: