Hlavní obsah

Ty body nám budou chybět, vytočila remíza Sparťana Slepičku

Vytočený byl po nedělním duelu s Olomoucí až hrůza. Gól sice dal a svůj úkol tudíž sparťanský útočník Miroslav Slepička splnil, přesto to v něm vřelo. „Aby ne, když jsme měli šanci největším soupeřům hned v úvodu ligy utéct, neboť Brno, Ostrava i Slavia remízami ztratily. Je to ostuda, že jsme zápas s Hanáky nedotáhli do vítězného konce,“ svěřoval se pro Sport.cz Miroslav Slepička.

Článek

Možnost nasadit hned v úvodu ligy k trháku byla skutečně veliká. Nesvazovala a nesrážela vás až příliš?

Právě naopak – uvědomovali jsme si, jaká příležitost se nám nabízí, a chtěli jsme ji využít. Všechno vypadalo slibně, je ale naší ostudou, že jsme po vedoucím gólu přestali hrát a nedotáhli utkání do vítězného konce.

Třeba se na vás podepsal krajně nepovedený pohárový duel s řeckým Panathinaikosem uprostřed týdne…

Ale to vůbec ne. Panathinaikos jsme neprobírali, soustřeďovali jsme se pouze na Olomouc, nad níž jsme chtěli vyhrát. Tři body už jsme vlastně drželi a je velká škoda, že jsme je nakonec pustili.

V čem byla příčina?

Šli jsme do vedení a od té chvíle jsme začali hrát strašně naivně, čehož Olomouc využila. Má dobré mužstvo, na úvod ligy dvakrát vyhrála a našeho výpadku pochopitelně využila. I proto, že zamýšlená ofsajdová past obráncům nevyšla.

Nemusela, kdybyste nezahazovali jednu šanci za druhou. Vždyť jste mohli klidně vést o tři góly a komplikace nastat nemusely. Jenže střelba je vaší velkou bolestí.

Na podzim jsme si pokaždé minimálně tři čtyři příležitosti připravili a alespoň jeden gól dali, což v lize zatím stačilo. V každém utkání se nepovede soupeři nastřílet tři góly, ale když už branku dáme a vedeme, musíme vítězství udržet.

Není toho rozčarování po nerozhodném výsledku s Olomoucí až příliš? Vždyť liga teprve začíná a po třech kolech se zase až tak moc neděje.

Ale děje, protože dva ztracené body nám budou určitě chybět. Hlavně na konci ligy, kdy každé mužstvo honí každý bod! Proto jsem tak vytočený.

Reklama

Související témata: