Hlavní obsah

Ostrava vstřelila na Žižkově tři branky, Kladno získalo v lize první bod

PRAHA

Fotbalisté Kladna získali po domácí remíze 1:1 se Zlínem v rámci 4. kola Gambrinus ligy první bod v sezóně. Další nedělní zápas mezi Olomoucí a Jabloncem skončil stejným výsledkem, a tak si oba týmy podržely neporazitelnost. Krize zmítá mužstvo Teplic, které jen bez branek remizovalo s nováčkem z Příbrami a z posledních tří zápasů získalo pouhý bod. Ve večerním utkání vyhrál Baník Ostrava na Žižkově 3:0, když se o dvě branky postaral Václav Svěrkoš.

Článek

Jak je u Jabloneckých v této sezóně zvykem, do vedení šli v Olomouc již v úvodu utkání. Opět u toho byl slovenský záložník Igor Žofčák, jenž v 7. minutě přihrál na levou stranu Hamouzovi. Od něj přiletěl polovysoký centr do vápna k Lafatovi, který poprvé po návratu z Austrie Vídeň skóroval, když hlavičkou nedal Drobiszovi v domácí bráně šanci.

Po čtvrthodině hry mohlo být vyrovnáno, Škerleho pokus ovšem bravurně vyrazil Špit. Z vyrovnání se tak domácí radovali až v 50. minutě, kdy si na Kazárův roh nejlépe vyskočil Michal Hubník a proti jabloneckému brankáři se prosadil hlavičkou. Skóre pro Jablonec mohl o chvíli později navýšit opět Lafata. Ten bohužel pro hosty po Hamouzově centru minul odkrytou branku. V závěru už gól nepadl, oba celky si tak i po čtyřech odehraných kolech udrželi neporazitelnost.

Tepličtí fotbalisté mohli jít proti Příbrami do vedení již ve 4. minutě. Dlouhý míč od Rosy našel Verbíře, po jehož přihrávce nastřelil břevno Krbečkovy branky Smejkal. Potom ovšem, tak jak je tomu u teplického týmu v této sezóně zvykem, výkon poklesl k průměru a mnoho fotbalového toho z obou stran vidět nebylo. Diváky tak zaujal možná až pokus Borka v 60. minutě, kdy se snažil příbramskou bránu ohrozit nůžkami. Když se ve velké šanci v 79. minutě neprosadil ani Jun, rozešly se oba týmy po bezbrankovém výsledku.

Kladno vedení neudrželo

Zápas dvou týmů ze spodu tabulky mezi Kladnem a Zlínem příliš pohledného fotbalu divákovi v první půli nenabídl. Ve velké šanci k otevření skóre byl kolem odehrané hodiny hry domácí Šilhan, jenž tváří v tvář brankáři Baránkovi ještě neuspěl. To se ovšem již nedá říci o minutě 65., kdy si Středočech nejvýše vyskočil na Szaboův centr a přiblížil tak svůj tým k zisku prvních bodů v sezóně.

Domácí se ovšem neradovali dlouho. Běžela 78. minuta, zlínský Baranyai poslal centr před kladenskou bránu, kde pohotově hlavou vyrovnal Bača. Vedení na stranu domácích mohl v závěru zvrátit Beneš, když překonal i zlínského brankáře Baránka, potom ovšem nezvládl zakončení do prázdné brány, a tak hlavní ukončil zápas za stavu 1:1, čímž si domácí připisují první bod v letošní sezóně.

Baník uspěl na Žižkově

Utkání na Žižkově hodně ovlivnila patnáctá minuta, kdy na domácího brankáře Hrušku unikal ostravský Lukeš. Toho ze zadu těsně před vápnem fauloval domácí kapitán Gabriel, jenž za svůj prohřešek viděl červenou kartu. Další ránu Viktorii uštědřil z následné standardky Svěrkoš. Nejlepší střelec loňské sezóny tečovanou střelou ve zdi otevřel skóre. O šest minut později domácí útočník Naumov sice rozvlnil ostravskou síť, pro ofsajdové postavení ale gól neplatil.

Fotbalisté Žižkova i v deseti předváděli aktivní fotbal a prezentovali se povedenými pokusy z dálky. Po celý první poločas byli domácí aktivnější a měli více ze hry. Přišla ovšem 58. minuta a s ní povedená akce Rudolfa Otepky, na jejímž konci byl Svěrkoš. Ostravský forvard prošel kolem brankáře Hrušky a vsítil svůj druhý gól zápasu. U třetího gólu Baníku byl v 80. minutě opět Otepka, když přihrávkou za obranu vybídl Zehera, jenž povedeným lobem stanovil konečné skóre na 3:0 pro hosty.

Gambrinus liga - 4. kolo
Pátek 22. srpna:
Slavia Praha - Bohemians Praha 5:0on-line
Branky: 25. a 67. Belaid, 44. Necid, 52. Toleski, 82. M. Jarolím.
Č. Budějovice - Sparta Praha 1:4on-line
Branky: 64. Sedláček - 33. a 90. Kadlec, 31. Kulič, 56. Došek.
Sobota 23. srpna:
Liberec - Plzeň 1:1on-line
Branky: 54. Blažek - 87. Varadi.
Neděle 24. srpna:
Kladno - Zlín 1:1on-line
Branky: 65. Šilhan - 78. Bača
Teplice - Příbram 0:0on-line
Olomouc - Jablonec 1:1on-line
Branky: 50. Hubník - 7. Lafata
Žižkov - Ostrava 0:3on-line
Branky: 16., 58. Sverkos, 80. Zeher.
Pondělí 25. srpna:
17:15 Brno - Mladá Boleslavon-line

Reklama