Hlavní obsah

Kladenský kouč Hřídel si slovo krize vyprošuje

KLADNO

Pro Kladno dost mizérie. Před startem fotbalové ligy si dost věřilo a naparovalo se, po čtyřech odehraných kolech se však krčí s jediným bodem u samého dna tabulky. „Ale my nepodáváme špatné výkony, takže o žádné krizi se nedá mluvit. Jen domácí zápas se Spartou se nám nepovedl, ale v ostatních utkáních jsme obstáli,“ bránil se kladenský trenér Martin Hřídel skloňovat v souvislosti s jeho mužstvem slova krize či mizérie.

Foto: SK Kladno

Trenér fotbalistů Kladna Martin Hřídel

Článek

Přitom tak mizerný start do ligy fotbalové Kladno nepamatuje. V předchozích dvou letech na tom bylo po čtyřech odehraných kolech bodově pokaždé lépe než letos.

„Snad bude remíza v duelu se Zlínem první perličkou, k níž brzy přibudou další,“ doufá kouč Středočechů Martin Hřídel.

Perlička, ale hodně vybledlá

Zmiňovaná perlička však je hodně vybledlá, neboť ani slaboučké Moravany nedokázalo jeho Kladno porazit. A to se přitom Hřídelův kolega na zlínské lavičce Josef Mazura musel obejít hned bez tří hráčů základní sestavy, neboť Kroupa, Zubek a Penner se před zápasem zranili a nastoupit nemohli.

„Pochopitelně že absence tria patřícího do základu pro nás byla citelná,“ omlouval Mazura slaboučký výkon svého týmu.

„Ale my jsme přece soupeře přehrávali,“ snažil se oponovat kladenský trenér, nakonec však sám uznal: „S výkonem ani s výsledkem jsem ale skutečně nemohl být spokojen.“

Hřídel: Kádr doplnit potřebujeme

Jeho Kladno trápí problémů a bolestí spousta. Úzký kádr, v němž figurují pouze dva útočníci, chybující obránci nabízející v každém dosavadním zápase protivníkovi vyložené šance, střelecká impotence v ofenzívě.

„Fotbal je o chybách, takže obránce bych z porážek a ztracených bodů zase až tolik nevinil. Náš problém je v neproměňování i těch nejvyloženějších šancí, tam bodové manko začíná. Uznávám, kádr musíme doplnit o útočníky, o což se snažíme. Snad to vyjde,“ doufá Martin Hřídel, že s větší konkurencí a příchodem posil jeho tým z krize vybředne.

„Pokud podáváme dobré výkony, o krizi se nedá mluvit,“ ohrazuje se proti podobným slovním hříčkám kladenský trenér.

Reklama

Související témata: