Hlavní obsah

Brno - Ml.Boleslav 0:2Brňané poprvé padli, nestačili na Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Sylvestre 0 : 1
45. Rajnoch 0 : 2

BRNO

Atak brněnských fotbalistů na čelo tabulky se v dohrávce 4. kola Gambrinus ligy nekonal. Jihomoravané nestačili v domácím prostředí na Mladou Boleslav a připsali si první porážku v nové sezóně. Oba včerejší protivníci tak srovnali bodově krok. „Prohráli jsme zaslouženě,“ uznal záložník Brňanů Tomáš Polách.

Článek

„V úvodním tlaku jsme bohužel z náznaků šancí nic nevytěžili a pak nás soupeř už přehrával. Boleslavští lépe kombinovali a na rozdíl od nás se jim dařilo držet balón uprostřed hřiště. Navíc byli hrozně rychlí směrem dopředu,“ ocenil přednosti soupeře. „Nám bohužel zápas vůbec nevyšel. Musíme se z nezdaru rychle oklepat a odčinit jej v příštím kole na Bohemians,“ plánoval Polách.

Uličný musel kříčet

Trenér Brna Petr Uličný tvrdě zkritizoval svoje mužstvo za přístup k prvnímu poločasu. „I obvyklé opory typu Besty, Doška, Polácha či Kalivody nehrály zdaleka s takovým nasazením jako jindy. Musel jsem na kluky o přestávce v kabině pořádně zakřičet. Hlavně druhý inkasovaný gól těsně před pauzou mě pořádně naštval, ukázal se jako klíčový. I když jsme se ve druhé půli zvedli, nepříznivý vývoj jsme už neotočili. Boleslav na nás byla připravená mnohem lépe než před čtrnácti dny Liberec,“ měl Uličný jasno.

Středočeši dokázali poprvé v novém ligovém ročníku zvítězit na cizím hřišti. „Dokonale nám vyšel náš způsob hry. Ze zabezpečené obrany jsme vyráželi k rychlým protiútokům a možná jsme z nich mohli v prvním poločase vytěžit ještě víc než dva góly. Po přestávce jsme ale vedení naštěstí uhájili. Podali jsme nejlepší výkon z dosavadních čtyř ligových duelů,“ tvrdil mladoboleslavský kapitán Jan Rajnoch.

Uličný se snažil na prohře svého celku najít i pozitiva. „Po výtečném vstupu do ligy teď musíme rychle zpátky na zem. Všichni naši hráči si musejí uvědomit, že bez stoprocentního nasazení nelze bodovat s žádným soupeřem,“ zdůrazní svým svěřencům.

Střelec se těší na poháry

Zápasu přihlížel i olympijský vítěz v trapu David Kostelecký, který je velkým fanouškem brněnského týmu. Od klubového vedení obdržel před utkáním fotbalový míč, dres podepsaný všemi hráči i doživotní volný vstup na ligová střetnutí. „Z prohry jsem zklamaný, ale moc mě těší, že v posledních letech šel fotbal v Brně výrazně nahoru. Snad se tu v dohledné době dočkáme i evropského poháru,“ přál si držitel zlaté medaile z Pekingu.

Reklama

Související témata: