Hlavní obsah

Tobiáš: Byli jsme nuceni začít od nuly a tvrdě pracovat

ZLÍN

Fotbalisté Zlína ztratili po bezkrevném výkonu doma dva body, když za celé utkání vážněji neohrozili soupeřovu branku. "Nehráli jsme dobrý fotbal. Nešla nám kombinace. Nedostali jsme se do nějaké akce, soupeř dobře bránil. Chybí nám tvůrčí jistota, překvapit soupeře akcí jeden na jednoho. Vůbec jsme se neprosadili. To byla příčina toho, že fotbal vypadal tak, jak vypadal," posteskl si trenér Zlína Josef Mazura.

Článek

Kouč přiznal, že citelně postrádal zraněné opory Zúbka, Kroupu a Malára. "S nimi by určitě hra vypadala jinak. Nepodařilo se nám je nahradit. Ale taková je skutečnost," dodal Mazura.

Nový kouč Dynama Pavel Tobiáš vyzvedl bojovnost obou týmů. "Zlín byl vzhledem k získaným čtyřem bodům v úvodu zápasu v pohodě. My jsme byli nuceni začít od nuly a tvrdě pracovat," uvedl trenér, který měl na práci s mužstvem před utkání pouze tři dny času.

"Ve druhém poločase jsme se i fotbalově prosazovali a mohli vstřelit i branku. Ale naše vítězství by nebylo spravedlivé," řekl Tobiáš, který právě po prohře ve Zlíně přišel naposledy o trenérský post v Příbrami.

Se svou premiérou byl spokojen. "Věděli jsme, že Zlín má vynikající hlavičkáře. Hráli jsme proto osobní obranu na všech pět hráčů soupeře při standardních situacích. Vsadil jsem také na kombinaci mladých hráčů, jako jsou Leština a Peroutka," prohlásil Tobiáš.

Reklama

Související témata: