Hlavní obsah

Trenér Griga skončil na lavičce Viktorie Žižkov

PRAHA

Fotbalový trenér Stanislav Griga byl po středeční prohře ve druhém kole Poháru ČMFS na půdě Vyšehradu představenstvem Viktorie Žižkov odvolán z funkce hlavního kouče. Vedením týmu byl dočasně pověřen dosavadní asistent Boris Kočí, který povede již čtvrteční dopolední trénink mužstva. "Nového trenéra chceme jmenovat co nejdříve," řekl Sport.cz Pavel Kuka.

Článek

Griga doplatil na neúspěšný start do sezóny, když v pěti ligových kolech získal pouhé tři body za výhru proti tápajícím Teplicím. Definitivní tečku za Grigovým působením na Žižkově znamenala středeční prohra na hřišti třetiligového Vyšehradu, která znamenala stop v Poháru ČMFS.

"O odvolání trenéra rozhodla středeční prohra," řekl pro Sport.cz sportovní ředitel klubu Pavel Kuka a pokračoval: "Pokud je klub tam, kde je po pěti kolech, je samozřejmé, že vedení celou situaci muselo řešit." Na Žižkově teď musí co nejdříve najít nového trenéra, který by mužstvo pozvedl.

Nového trenéra chtějí na Žižkově co nejdříve

V naší lize koční končí přestupní termín 25. září a do té doby ještě může klub získat novou posilu. "To je otázka pro nového trenéra, kterého chceme jmenovat co nejdříve," doplnil Kuka. V souvislosti s Grigovým nástupcem na Žižkově se spekuluje o Josefu Csaplárovi a Stanislavu Levém.

Sám Griga byl odvoláním hodně zaskočen."Bylo to pro mě svým způsobem překvapení a to i když se o odvolání v médiích spekulovalo. Zpráva přišla bez varování, vedení klubu se tak rozhodlo dnes v noci. Tým není v nějakém špatném stavu, aby se celá situace musela takto řešit," posteskl si ve čtvrtek Griga ve svém vyjádření.

Zároveň popřel, že by od klubového vedení dostal ultimátum. "Rozhodně není pravda, že bych měl nějakou podmínku na dvě utkání, jak jsem si přečetl," doplnil a smutnil, že nedostal více času na zapracování nových tváří do mužstva. "Už v minulé sezóně byl vstup do soutěže složitější, ale nyní zde trpělivost nebyla. Před patnácti měsíci přišlo určité množství hráčů na doplnění a kádr si musel sednout. Postupně se mužstvo stabilizovalo a mělo svůj progres. Podobné to je také letos."

Viktorce přeje Griga vše dobré

"Když vezmu, v jaké kvalitě jsem tým převzal, nemám se za co stydět. Pracovalo se mi zde velmi pěkně, tým má svou kvalitu a situaci určitě zvládne. Viktorce přeji vše dobré," uzavřel Griga své působení pod žižkovskou věží.

Slovenský trenér je v pořadí již druhým koučem, který byl po startu nového ročníku ligy odvolán. První skončil Jan Kmoch v Českých Budějovicích, jeho místo zaujal Pavel Tobiáš. Pro Grigu je páté kolo osudné. Před dvěma lety totiž také v pátém kole skončil na lavičce pražské Sparty, tehdy ho nahradil Michal Bílek.

Reklama

Související témata: