Hlavní obsah

Nevraživost na ligových trávnících, aneb dvojice, které si jdou po krku

PRAHA

Jdou si po krku. A nejen ostravský škrtič Václav Svěrkoš s teplickým Antonínem Rosou, jejichž incident z nedělních Stínadel skončí nakonec před Károlyiho strahovským tribunálem. Podobných dvojic, které si nemohou v naší fotbalové lize přijít na jméno, bývalo a je samozřejmě daleko víc.

Článek

S největší dychtivostí se v uplynulém ligovém kole čekalo na setkání brněnského Aleše Besty s letenským bekem Tomášem Řepkou. V jarním vzájemném souboji 28.kola, kdy Sparta kráčela za titulem, udělal sparťánský zadák fatální kiks. Již v první minutě domácího zápasu hodil míč do obličeje Besty. Šel z placu, od klubu dostal pokutu 200 tisíc korun a pomohl Slavii k mistovskému titulu. S napětím se čekalo, jak bude tento příběh v následné konfrontaci pokračovat.

Žádná odplata se ovšem nekonala. Známý sparťanský bouřlivák držel nervy na uzdě, ba dokonce to byl on, kdo občas své spoluhráče krotil. Nakonec to jemu i celému letenskému týmu prospělo a z moravské metropole si za výhru 2:0 odvezl všechny tři body.

Válka Švancara vs. Obermajer 

To na Žižkově v malém pražském derby zaplály emoce naplno. Zvláště dva hráči si po utkání nemohli přijít na jméno. Řeč je o žižkovském útočníkovi Petru Švancarovi a obránci Bohemians Miroslavu Obermajerovi, kteří se nejednou na trávníku při tvrdém souboji potkali.

„Já ho nemám rád, přiznám to na rovinu. Vždy, když proti němu hraji, mám pocit, že mě chce zranit. Je zákeřný. Ať se o Řepkovi říká co chce, souboje s ním jsou fér. U Obermajera vnímám ale jen zákeřnost,“ zlobil se po zápase Švancara, jenž ve vzájemném duelu otevřel skóre po parádním sólu a přispěl tak k výhře svého celku 4:2.

Obermajer se ale hájí a se slovy svého protihráče absolutně nesouhlasí. „Byl mezi námi souboj, po kterém jsem dostal žlutou kartu, to je pravda. Mně se zase nelíbí jeho chování. "To že baví lidi, patří k fotbalu, proti tomu nic nemám. On ale pořád simuluje a padá. Ať mi to přijde říct osobně, jestli mu něco vadí. Nechápu, že tyto záležitosti řeší přes média,“ zlobil se v reakci pro Sport.cz zkušený stoper Obermajer. „Možná ho mrzelo, že jsme je dvakrát vyřadili v poháru ČMFS,“ dodal sarkasticky zadák nováčka první ligy.

Svěrkoš jako škrtič

Největší pozdvižení vzbudilo nedělní utkání v Teplicích, kde domácího Antonína Rosu chytil pod krkem po skončení zápasu ostravský kanonýr Václav Svěrkoš. „Svěrkoš mě stiskl pod krkem tak silně, že nemůžu polknout, jak to bolí,“ stěžoval si ještě pár minut po závěrečném hvizdu Rosa.

„Výsměch, jestli naše pošťuchování označuje za inzultaci. Celou dobu jsme se hecovali, po zápase jsme se chytli navzájem a on spadl na zem. Měl by si sáhnout do svědomí, zda mu ty dva kotrmelce za to stály,“ rozohnil se po zápase Svěrkoš. „Když Rosa inzultaci přiznává, bude to asi pravda,“ dodal nejlepší střelec loňského ročníku, jehož proviněním se bude zabývat disciplinární komise ČMFS.

Reklama