Hlavní obsah

Žižkov - Ml.Boleslav 1:2Středočeši vyloupili i Žižkov a jejich atak k výšinám pokračuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Procházka (vlastní) 0 : 1
50. Švancara 1 : 1
72. Pecka 1 : 2

PRAHA

Středočeši dál atakují špici ligové tabulky a šlapou na paty pražským „S“. V nedělním dopoledni totiž v zajímavém zápase až po okraj naplněném šancemi, vzrušujícími momenty, ale také oboustrannou vstřícností vyloupili fotbalový Žižkov, takže po zasloužené výhře se minimálně do večerního duelu Slavie s Olomouc posunuli na druhou příčku.

Článek

Lepší začátek a větší žižkovskou vstřícnost si snad Středočeši v nedělním dopoledni pod televizní věží ani přát nemohli. Sylvestre totiž v 17. min. napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a i když mu střela vůbec nesedla, hosté přesto vedli. To proto, že domácí Tomáš Procházka tečoval jeho nepovedenou ránu tak nešikovně, že se Bartalský po míči natahoval zbytečně.

Domácí jako býk před muletou

Viktorku inkasovaný gól vytočil asi stejně, jako rozdrážděného býka muleta, takže během následujících minut mohla skóre nejen srovnat, ale i otočit. Šancí měla na dva zápasy, jenže jubilant Gabriel hrající dvousté ligové utkání pálil ve víc než slibné pozici nad bránu, Demjan téměř tváří v tvář gólmanovi Millerovi nepochodil dokonce dvakrát v rychlém sledu a střeleckou bezmoc pak završil po půlhodině Švancara, jenž orazítkoval pouze břevno.

Hapalův tým minuty hrůzy přečkal bez úhony, hru postupně vyrovnal  a moc nescházelo, aby deset minut před přestávkou přidal velice aktivní Sylvestre druhou branku. Jeho první ostrou střelu ovšem obránci vykopli na roh, druhou pak nadvakrát zlikvidoval Bartalský.

"Dvacetiminutový výpadek jsme mohli odskákat, neboť domácí si připravili dvě tři čisté šance," ulevilo se hostujícími trenérovi Pavlu Hapalovi.

Švancarova chytrost přinesla vyrovnání

Hned po změně stran ovšem Středočeši domácím počáteční vstřícnost oplatili. A dokonce i s úroky, neboť tak laciný gól snad Viktorka na ligové scéně ještě nevstřelila. Po odpískaném trestném kopu se totiž hostující hráči  s rukama v bok se vybavovali, nastavovali tvář příjemně pálícímu sluníčku, a čekali, až dá sudí pokyn k jeho zahrání. Jen Švancara se nerozpakoval a na nic nečekal a pohodlně obstaral vyrovnání.

"Byla to jejich hloupost a moje chytrost," chválil se Petr Švancara, zatímco trenér Mladé Boleslavi Pavel Hapal zuřil. "Tak hloupý a hlavně laciný gól bychom dostat neměli!"

Po zmařených šancích přišel trest

Nemuselo zůstat jen u něj, protože Demjan měl na noze další z nedělního seriálu vyložených šancí. Ani napotřetí ji však nevyužil, takže trest musel zákonitě přijít. Střídající Papadopulos nejprve v 65. min. hlavičkoval po centru Sylvestra do břevna, sedm minut po něm však pomalou a chybující žižkovskou obranu ztrestal Pecka, který bombou propálil Bartalského. Domácí sice zkusili alespoň bod zachránit, ale snažení už to bylo marné, neboť Mladá Boleslav si tři body s přehledem pohlídala.

Hapal: Na euforii je moc brzy

"Zasloužili jsme si lepší výsledek, jenže v našem podání je to pořád stejné. Do vápna se dostaneme, šance si připravíme, ale kvalita v zakončení nám schází. Přitom právě v šestnáctce se utkání rozhodují, takže nám nakonec není nic platné, že se do ní dostaneme sedmašedesátkrát za zápas, jako naposledy v Jablonci," ulevil si domácí kouč Josef Csaplár.

Jeho kolega na mladoboleslavské lavičce Pavel Hapal byl naproti tomu navýsost spokojen. "A nejen s výsledkem, ale i s předvedenou hrou," chválil výkon svých svěřenců, kteří útočí na špici tabulky. "Žádnou euforii bych z toho ale neprožíval, protože spousta těžkých zápasů náš ještě čeká," pravil po výhře na Žižkově lakonicky.

Viktoria Žižkov - Mladá Boleslav 1:2
Branky: 49. Švancara - 17. T. Procházka (vlastní), 71. Pecka. Rozhodčí: Paták. ŽK: Besta - Mendy, Sylvestre, Poláček, 4181 diváků. Poločas: 0:1.
Viktoria Žižkov: Bartalský - Šťastný, Besta, Gabriel, Zengue - Stracený (53. Vukadinovič), T. Procházka (75. Hruška), Vozábal, Koukal - Demjan (77. Kučera), Švancara. Trenér: Josef Csaplár.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, V. Procházka, Janíček, Mach - Mendy (90. Kysela), Sylvestre, Rajnoch, Poláček - Řezníček (61. Papadopulos), Pecka (83. Ševinský). Trenér: Pavel Hapal.

Reklama