Hlavní obsah

Tři sta tisíc zaplatíte, oznámil hráčům a trenérům plzeňský šéf Šádek

PLZEŇ

Plzeňští fotbalisté třistatisícovou pokutu zaplatí. V sobotním prologu k devátému ligovému kolu měli možnost trest smazat, jenže ve Zlíně prohráli, takže se finančnímu flastru nevyhnou. „Podmíněný trest vynesený po domácím utkání s Ostravou jsem hned v neděli změnil na nepodmíněný, takže platit budou všichni. Hráči i trenéři,“ potvrdil pro Sport.cz generální ředitel plzeňské Viktorie Adolf Šádek.

Článek

Třistatisícová pokuta je ovšem jen první sankcí, kterou vedení klubu nad hráči a trenéry vyneslo. „V pondělí zasedne klubové představenstvo a budeme jednat jak dál,“ prozradil pro Sport.cz Adolf Šádek, že další kroky plzeňského vedení budou následovat.

Logicky, protože ambiciózní celek Západočechů se v tabulce propadá níž a níž. S jedinou výhrou a pěti body za nerozhodné výsledky se pomalu začíná strachovat o ligovou existenci. „A to jsme po prázdninových nákupech a vydatném posílení kádru chtěli hrát o účast v evropských pohárech,“ netají Adolf Šádek rozčarování, jež v plzeňském klubu vládne.

„Už to, že jedeme i do Zlína se strachem, abychom neprohráli a nakonec se vrátíme skutečně bez bodů, o mnohém svědčí. A stokrát můžeme vykládat, že se na náš fotbal dalo dívat a že porážka se zrodila po individuálních chybách. Vyšli jsme naprázdno a musíme proto konat,“ tvrdí Šádek.

Na konání bude mít vedení Viktorie dva týdny, problém je ovšem v tom, že během reprezentační přestávky se budou muset v Plzni obejít bez trenéra. V době, kdy krize vrcholí a pád mužstva se nezastavil, odjede Jaroslav Šilhavý k reprezentaci, aby u národního týmu asistoval Radovi.

„Jednou jsme s trenérovým působením u reprezentace souhlasili, takže to teď nebudu komentovat,“ odmítl Šádek odpovědět na přímý dotaz Sport.cz, zda by v panující situaci snad neměl Šilhavý raději zůstat u plzeňského mužstva.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články