Hlavní obsah

Ostravané válcují protivníky sebevědomím

MLADÁ BOLESLAV

Ostravský fotbalový válec včera přejel Mladou Boleslav na jejím hřišti a už sedm zápasů nenašel přemožitele. V bitvě o druhé místo tým Karla Večeři dominoval a slavil čtvrtou výhru v řadě. Na vedoucí Slavii ztrácí jen čtyři body. Přitom v úvodu sezóny klopýtal.

Článek

„Když budeme druzí po třicátém kole, budu spokojený. Teď ve mně naše postavení v tabulce nevyvolává žádné pocity. Je to povzbuzující a zavazující zároveň,“ říkal stroze Karel Večeřa, trenér Ostravy. Nemohl však nevidět, že v Boleslavi jeho tým sehrál výtečnou partii. „Chtěli jsme si potvrdit, že můžeme hrát na špici,“ usmíval se šibalsky.

Hra zálohy Baníku, to byla i pro nepřející fanoušky lahůdka. „Celý tým dokonale pracuje. Obránci nás podporují, krajní záložníci rovněž a útočníci si sbíhají pro míče. Pak se hraje fantasticky,“ rozplýval se Rudolf Otepka, kapitán Ostravy a jeden ze strůjců dominantního vítězství nikoli výsledkově, ale herně. Tomáš Galásek sehrál nejlepší utkání od návratu z Norimberku. „Cítil jsem se skvěle. Ale v celém týmu je znát obrovské sebevědomí,“ přemítal.

Přitom ještě před pár týdny byl on i spoluhráči často pod palbou kritiky. „Celá naše příprava byla zaměřená na Pohár UEFA. Tam začala naše forma gradovat,“ připomněl Večeřa výborný, byť neúspěšný part se Spartakem Moskva. „Tým se potřeboval sehrát. Střihavka byl po operaci, přišli Galásek a Lička. Vše potřebuje čas,“ vysvětloval Večeřa.

„V určitou chvíli jsme polevili, byli jsme zklamaní sami ze sebe. Nahoru jsme se dostali po zápase v Moskvě a definitivně se nastartovali obratem zápasu s Bohemians,“ zavzpomínal Galásek na smazání dvoubrankového manka a vítězství 5:4. „Jsme ve velké pohodě,“ pravil Galásek. Jeho tým letos čekají ještě souboje s Českými Budějovicemi, v Olomouci a s Jabloncem: „Věřím, že podzim dojedeme na vítězné vlně.“

Reklama

Související témata: