Hlavní obsah

Jablonec si na bídnou Spartu věřil

JABLONEC

Další porážka fotbalistů Sparty, tentokrát v Jablonci, vypovídá o mnohém. Mimo jiné i o tom, že největší domácí klub je momentálně vlastní vinou pro legraci. Soupeři ztrácejí z mátožné rudé jedenáctky respekt a zjišťují, že Chovancův tým je snadno k poražení. „Už z nás nejde takový strach,“ uznává obránce Petr Voříšek. „Nechci se nějak vytahovat, ale my jsme si na Spartu docela věřili,“ potvrzuje slova sparťanského beka jablonecký útočník David Lafata.

Článek

Nejenom Slavia, Ostrava či Liberec učinily během podzimu překvapivý objev. Fotbalová Sparta, ještě v minulé sezóně mužstvo obhajující titul, je teď lehce k poražení. A tak není divu, že se k nim odvážně přidávají i další. Třeba střížkovský prvoligový nováček nebo naposledy v pondělí Jablonec.

„Nechci se nějak vytahovat, ale my jsme si na Spartu docela věřili,“ usmíval se útočník David Lafata, autor vítězného gólu. „Na Spartě bylo evidentní, že je v útlumu a nemá pohodu. Není ve svojí kůži. A my jsme toho prostě využili,“ přidával se další z hrdinů zápasu Filip Klapka.

Severočechům však nijak nesnižuje radost, že tentokrát porazili „divnou“ Spartu. „Divnou? Tak to nazýváte vy. Pořád je to největší klub u nás. Proto jsme měli velkou motivaci, i když se jí právě nedaří,“ poukazoval Lafata. „Porazit Spartu je pro každého trenéra i hráče veliký úspěch. Bez ohledu na to, v jakém stavu teď je,“ souhlasil kouč František Komňacký.

Sami si řekli o porážku

Jeho kolegovi se to těžko poslouchalo. „Vždyť my jsme sebevědomí Jablonci přímo vnutili! Tím, jak jsme první půli promrhali, jsme soupeře sami vybídli, aby si troufal,“ lamentoval letenský trenér Jozef Chovanec.

„Nemůžeme tvrdit, že porážet Spartu je běžné. Tentokrát prostě k poražení byla. A tak jsme se zařadili do řady dalších, kteří to dokázali,“ liboval si Klapka, který se zapojil do gólové akce. „Krásně jsme je vybagovali,“ vtipkoval Lafata o klíčové situaci, při níž si na trávník bezmocně dřepli hned tři sparťani najednou...

Nemohoucnost Pražanů pak podtrhl jablonecký gólman. „Měl jsem problémy hlavně se zimou. V prvním poločase mi mrzly prsty, tak jsem si je musel rozhýbávat. Nic na mě totiž nešlo,“ líčil Michal Špit.

Reklama

Související témata: