Hlavní obsah

Krajčík míří ze Slavie do Itálie, k záchraně pomůže Reggině

PRAHA

Fotbalový obránce pražské Slavie Matej Krajčík odjel ve čtvrtek na Nový rok na jih Itálie, aby tam v pátek podepsal s tamním prvoligovým týmem Reggina Calcio smlouvu na dva a půl roku. Informaci přinesla agentura ISM, jež třicetiletého zadáka zastupuje. „O Mateje Krajčíka byl v posledních měsících značný zájem,“ řekl Krajčíkův agent Pavel Paska.

Článek

"Zprvu se jevily slibně nabídky z klubů z německé bundesligy, ale v jednání byly konkrétnější anglický Queen´ Park Rangers, nizozemský Roda JC Kerkrade a právě Reggina. Matej dal přednost Reggině, protože hraje ligu mistrů světa, i když ho čeká boj o záchranu v Serii A. Hrát ligu světových šampiónů byl rozhodující argument," řekl licencovaný agent Paska k tomu, co přimělo zkušeného fotbalistu k odchodu na Apeninský poloostrov. Italská Regina zaujímá po sedmnácti odehraných zápasech předposlední místo v tabulce Serie A.

Slovenský reprezentační fotbalista si v posledních třech letech vybojoval místo v základní sestavě sešívaných poté, co do Slavie přišel v sezóně 2003/04. Na jaře roku 2005 hostoval v Českých Budějovicích. Na podzim chyběl Matej Krajčík v základní jedenáctce českého mistra jen jednou.

"Někdo má štěstí, že je hvězdou v osmnácti a razí si cestu světem s malými nebo žádnými překážkami. To je třeba případ Španěla Fábregase v Arsenalu, nebo i Tomáše Rosického. Problémy je potkají až když jsou na vrcholu. Jiný hráč, i když má nepopiratelný talent, postupuje pomaleji s menší mírou štěstí,“ řekl na adresu Krajčíka Paska.

Reklama

Související témata: