Hlavní obsah

Pohyb v kádru Slavie nekončí, Latka už patří Panioniosu Atény

ATÉNY

Čtyřiadvacetiletý fotbalista Martin Latka přestoupil ze Slavie Praha do Panioniosu Atény. S šestým celkem řecké ligy v pátek podepsal stoper či defenzivní záložník českého mistra smlouvu na čtyři roky. Latka to řekl ČTK v telefonickém rozhovoru z řecké metropole.

Článek

Latka odcestoval do Atén ve čtvrtek a v pátek úspěšně absolvoval zdravotní a fyzické testy. "Bylo to náročné a rychlé. Včera večer jsem přiletěl do Atén a dnes od rána byl v nemocnici," řekl Latka.

Smlouvu měl původně dostat na tři a půl roku, ale nakonec se dohodl na čtyřletém kontraktu. "Já si myslím, že všechny strany jsou spokojené, včetně mě," dodal.

Z Řecka se už teď vracet nebude, třebaže o víkendu ještě nebude moci nastoupit k ligovému utkání vzhledem k chybějící transferkartě. Ve středečním pohárovém utkání už by ale podle svých slov mohl být týmu k dispozici. "Uvidím, kdy se budu moci vrátit do Prahy, sbalit si věci a rozloučit se s klukama na Slavii," řekl.

Latka hostoval v Birminghamu

Bývalý reprezentant do 21 let už za sebou jedno krátké zahraniční angažmá má. V roce 2006 byl na půlročním hostováním v Birminghamu City. V nejvyšší české soutěži má na kontě 125 startů a jedenáct gólů, ale v poslední době se vinou zranění dostal do základní sestavy jen zřídka.

V Panioniosu v minulosti hráli Jaroslav Drobný, Petr Vlček, David Langer či Martin Vaniak, na podzim v řeckém klubu působil Pavel Drsek.

Latka je v zimní přestávce třetím hráčem, který Slavii opustil. Před ním zamířil Tomáš Necid do CSKA Moskva a Matej Krajčík do Regginy. Naopak posilami Slavie se v minulých dnech stali Aleš Besta, Josef Kaufman a Pavel Fořt.

.

Reklama

Související témata: