Hlavní obsah

Ostravu nečekaně přehrála druholigová Olomouc

OSTRAVA

Fotbalisté Ostravy utrpěli v zimní přípravě první porážku. Na umělé trávě Městského stadionu ve Vítkovicích je v sobotu nečekaně přehrál druholigový HFK Olomouc, který po kompaktnějším výkonu zvítězil 1:0. Jediný gól vstřelil v 65. minutě Roman Kučerňák, který je v klubu na hostování právě z Baníku.

Článek

Ostravanům se zápas absolutně nevydařil. V kombinované sestavě bez šesti hráčů na soupeře z nižší soutěže nic nevymysleli, zatímco hosté už v první půli třikrát pohrozili střelami ze střední vzdálenosti. I po obrátce byli nebezpečnější. Do úspěšného konce však akci dohrál až v 65. minutě Kučerňák, jenž se uprostřed velkého čtverce obtočil kolem obránce a překonal Bučka.

Baník pak sice zvýšil aktivitu, ale v ofenzivě byl naprosto bezzubý. Přímočařejší hosté mohli přidat další góly, jenže Dadák oba nadějné průniky před domácí branku spálil špatnou koncovkou. To už proti němu stál vedoucí ostravského mužstva Bernady, který na závěrečnou čtvrthodinu mezi tyčemi nahradil zraněného Bučka.

"Je to nepříjemné. Druhý zápas na umělce v tomto týdnu a druhý zraněný. Vypadá to na natažený postranní vaz, ale počkáme, jak dopadnou vyšetření u lékaře," řekl novinářům trenér Karel Večeřa, kterému se už v úterý proti Uničovu lehce zranil i Tomašák. Vedle něj Baníku scházeli Vašek, Bolf, Tchuř, Mičola, Rajtoral a Střihavka. Ostravský trenér však neměl radost ani z výkonu. "První půle byla lepší, ve druhé už na hřišti byla většina kluků z juniorky a projevilo se to na hře," dodal Večeřa.

Baník Ostrava - HFK Olomouc 0:1 (0:0)
Branka: 65. Kučerňák. Diváci: 250.
Sestava Ostravy: Buček (75. Bernady) - Vácha (46. Zawada), Neuwirth (46. Ricka), Pavlík, Marek (46. Križan) - Metelka, Hrtánek (46. Kosňovský), Otepka (46. Wojnar), Lička - Přecechtěl (46. Zeher), Markovič.

Fotbalisté Olomouce v dalším přípravném utkání překvapivě zaváhali s druholigovým Třincem, který v sobotu na Hané vyhrál gólem Fizka 1:0. Jediný střelec zápas rozhodl už po patnácti minutách, když mu ideálně sedl odražený míč po rohovém kopu a ranou do šibenice překonal Drobisze.

Bez zdravotně indisponovaných Rossiho, Onofreje, Ordoše a Komárka měla Sigma více ze hry ve druhé půli. Vytvořila si několik nadějných příležitostí, ale vyrovnání se z nich neurodilo. Nejblíže byl k němu v 60. minutě Melinho, který z hranice šestnáctky trefil břevno.

"První poločas byl vyrovnaný, plný soubojů, agresivní. Druhý poločas jsme, myslím, měli převahu. Ale byly tam vidět těžké nohy našich hráčů, problémy s přihrávkami," řekl na klubovém webu trenér Zdeněk Psotka.

Další přípravný duel sehraje Olomouc proti druholigovému HFK, pak už tým zamíří k hernímu soustředění do Turecka.

Sigma Olomouc - Třinec 0:1 (0:1)
Branky: 15. Fizek. Rozhodčí: Vysloužil. Diváci: 150.
Olomouc 1. poločas: Drobisz - Heidenreich, Škerle, Hudec, Nuc - Hořava, Melinho, Kaščák - Hubník (18. Janotka), Doležal, Petr.
Olomouc 2. poločas: Lovásik - Heidenreich, Šuškavčevič, Hudec (58. Škerle), Nuc (58. Štěpán) - Janotka, Melinho (70. Machalický), Kaščák, Hořava (58. Nepožitek) - Pulkert, Pospíšil.
Dynamo České Budějovice - Vysočina Jihlava 2:1 (2:0)
Branky: 15. Benát, 35. Sedláček - 53. Karlík. Rozhodčí: Makovička.
Budějovice I. poločas: Kučera - Laurinc, Homoláč, Hunal, Mrva - Benát, Hílek, Mezlík, Šíma - Sedláček, Dimovski.
Budějovice II. poločas: Křížek - Leština, Homoláč, Laurinec, Mrva (64. Plichta) - Hudson, Svátek, Hílek, Jasanský - Klavík, Stráský.
Bohemians Praha - Dukla Praha B 3:1 (1:1)
Branky: 50. a 62. Galbavý, 15. Obermajer - 16. Čermák. Rozhodčí: Hájek. Diváci: 60.
Sestava Bohemians: Winter - Macháček (46. Faitl), Obermajer, Horáček (46. Turtenwald), Kropík - Jandzik, Demeter - Dobeš, Zoubek, Galbavý - Kincl (46. Ibe).

Fotbalisté Slavie Praha zdolali v přípravném zápase Teplice 2:1. Na umělé trávě na Vyšehradě jim k výhře stačil úvodní nápor, který během patnácti minut přetavili ve dvougólové vedení Toleski a Šmicer. Severočeši se sice ve druhé polovině zlepšili a po technické střele Vachouška snížili, na víc ale neměli a potřetí v řadě prohráli.

Slavia nechala odpočívat všechny zimní posily a místo nich představila testovaného brazilského obránce Jamese Da Silvu, jeho solidní výkon ale záhy zastínili jiní. Už po dvou minutách si našel Černého centr z přímého kopu na zadní tyči Toleski, útočnou aktivitu Slavie to ovšem neotupilo.

V 15. minutě se odrazil míč před šestnáctkou Teplic ke Šmicrovi, který parádním obloučkem poslal míč pod břevno teplické branky. Po míči se marně natahoval prešovský brankář Miloš Buchta, jehož Teplice testují.

Ve druhém poločase hra Slavie povadla, zatímco Severočeši se začali osmělovat. V 63. minutě udržel agilní Vondrášek míč na hranici šestnáctky pro Vachouška, který po náběhu ze druhé vlny poslal míč s přehledem do horního rohu branky. V závěru mohl vyrovnat obránce Lukáš, ale jeho hlavička spadla jen na horní síť branky. Posledních dvanáct minut za Teplice odehrál japonský útočník Osama Elsamni.

"Má dobrý pohyb, nehrál špatně. Ve čtvrtek ho otestujeme ještě za rezervu a do pátku se o něm rozhodneme," řekl po zápase teplický kouč Jiří Plíšek, který byl i přes prohru s výkonem svých hráčů spokojený. "Už to bylo o poznání lepší než v minulých zápasech, jenom pořád dostáváme laciné branky," dodal Plíšek.

Spokojený byl i jeho protějšek Karel Jarolím. "Projevila se na nás únava z náročného programu, druhý poločas byl o poznání horší," řekl Jarolím a vysvětlil i absenci trojice posil. "Fořt, Kaufman i Besta rozhodně neodpočívali, pracovali prostě jinak," dodal.

SK Slavia Praha - FK Teplice 2:1 (2:0)
Branky: 3. Toleski, 15. Šmicer - 63. Vachoušek. Rozhodčí: Kocourek. Diváci: 200.
Slavia: Vaniak (46. Diviš) - Da Silva, Brabec (46. Šiklič), Hošek, Švento - Šmicer (46. Janda), Tavares (65. Cissé), Belaid (46. Ivana) , Černý (46. Hubáček) - Šenkeřík (46. Grajcar), Toleski. Trenér: Jarolím.
Teplice: Buchta - Vidlička, Klein, Lukáš, Rosa - Stožický (79. Elsamni), Ljevakovič, Matula, Gašparík (75. Verbíř) - Vachoušek (83. Jindráček), Smejkal (60. Vondrášek). Trenér: Plíšek.

Fotbalisté Zlína remizovali v přípravném utkání v Luhačovicích s Banskou Bystricí 2:2. Zlín dvakrát vedl, osmý tým slovenské nejvyšší soutěže ale po chybách vždy dokázal vyrovnat.

Vedoucí branku Zlína vstřelil po Kroupově přihrávce už v 6. minutě Bača. Po Dostálkově chybném rozehrání se podařilo vyrovnat Gajdošovi, jenž po sólovém protiútoku překonal brankáře Kořínka. Druhý gól Zlína zaznamenal po Vyskočilově centru ve 33. minutě hlavou Kroupa. Zlín pak měl i další vyložené šance, které nevyužili Vyskočil a Kroupa.

Po změně stran tempo hry opadlo a Bystrica získala územní převahu. Z ní se také podařilo vyrovnat Šulkovi. Zlín spoléhal více na rychlé protiútoky, po rohovém kopu ještě trefil tyč Kroča.

Tescoma Zlín - Banská Bystrica 2:2 (2:1).
Branky: 6. Bača, 33. Kroupa - 24. Gajdoš, 55. Šulek.
Sestava Zlína: Kořínek - Pazdera, Čelůstka, Zbožínek (46. Kroča), Kašpar (46. Malcharek) - Vyskočil (46. Musil), Dostálek, Tavares (46. Šmahaj), Trubila (75. Riedel) - Bača (40. Žůrek), Kroupa.

Fotbalisté Liberce porazili v přípravném utkání na umělé trávě v Nymburce 2:1 druholigového lídra Bohemians 1905. Papírový favorit inkasoval už v první minutě a výsledek dokázal otočit až díky gólům Nezmara a Lišky v závěrečné dvacetiminutovce.

Trenér Severočechů Ladislav Škorpil si pochvaloval, že snaha o obrat v utkání s kvalitním soupeřem představovala velmi dobrý trénink. "Bohemians vás vždy donutí k maximálnímu výkonu a známe to z mistrovských utkání, jak je těžké otáčet výsledek. To jsme trénovali a podařilo se," uvedl Škorpil.

Liberec - Bohemians 1905 2:1 (0:1)
Branky: 72. Nezmar, 84. Liška - 1. Kotyza. Rozhodčí: Příhoda - Zaňka, T. Beneš. Diváci: 168.
Sestava Liberce: Zlámal (46. Hauzr) - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál (46. R. Dejmek), Vulin (46. Janů) - Papoušek (48. Radzinevičius), Gecov (46. Polák), rejlach, Pietruzska (46. Liška) - Dort (46. Nezmar), Blažek (86. Pietruzska).
Borussia Mönchengladbach - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0).
Branka: 74. Baumjohann. Rozhodčí: Athanassiadis. Diváci: 3007.
Sestava Mladé Boleslavi: Šeda - Kalina, Janíček, Procházka (81. Rolko), Mach - Kysela (46. Mendy), Sylvestre (46. Kúdela), Opiela, Poláček (61. Sedláček) - Papadopulos (46. Nečas), Pecka (77. Dittrich). Trenér: Hapal.
Viktoria Plzeň - Baník Most 3:1 (1:0)
Branky: 37. Kolář, 55. Rodrigues, 80. Jiráček - 57. Oboya. Rozhodčí: Paták. Diváci: 100.
Sestava Plzně:
I. poločas: Ticháček - Limberský, Rada, Navrátil, Jiráček - Varadi, Kolář, Horváth, Petržela, Trapp - T. Krbeček.
II. poločas: Daněk - Rada, Hájovský, Halama, Lecjaks - Limberský (60. Jiráček), Trapp, Rodrigues, Horváth (60. Kolář), Petržela (60.Varadi) - Mlika.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články