Hlavní obsah

Japonec Elsamni podepsal v Teplicích smlouvu na dva a půl roku

TEPLICE

Japonský fotbalový útočník Osama Elsamni se v pondělí stal definitivně hráčem Teplic. Dvacetiletému hráči přišla z Tokia transferkarta, která mu umožnila vzápětí podepsat smlouvu na dva a půl roku. Teplice by podle informací ČTK měly jeho dosavadnímu klubu Tokio Verdy zaplatit odstupné do jednoho miliónu korun.

Článek

"Odstupné bylo pro nás přijatelné, v řádu set tisíců," řekl ČTK teplický ředitel František Hrdlička, který s Elsamnim podepsal smlouvu hned poté, co tým přiletěl ze soustředění v Turecku.

I když byl přestup domluvený už od minulého týdne, nechybělo mnoho a česká liga se prvního Japonce v soutěži vůbec nedočkala. Zájem o Elsamniho totiž měl i osmý celek portugalské ligy Belenenses.

"Nechci říkat, že to byl boj, ale měli o něj vážně velký zájem. Dokonce tam byl na testech ještě před námi. Rozhodl se pro nás, i když to pro něj ekonomicky výhodnější rozhodně není. Tady ho ale vzala kabina mnohem lépe, rozhodla i sportovní perspektiva," dodal Hrdlička.

Syn japonské matky a bývalého egyptského reprezentanta se může pochlubit úctyhodnou rychlostí, 100 metrů údajně zaběhne pod 11 sekund. V Japonsku prošel mládežnickými reprezentacemi, na podzim zažil s Tokiem sestup z první ligy. Ve smlouvě měl přitom klauzuli, která mu v takové situaci umožnila odejít bez větších potíží.

Reklama

Související témata: