Hlavní obsah

Ševinský přestoupil do Plzně, Polák tam bude hostovat

PLZEŇ

Fotbalisté Viktorie Plzeň definitivně získali pro jarní sezónu dvě defenzivní posily. Z Mladé Boleslavi přestoupil obránce František Ševinský a z Liberce přišel na hostování Jan Polák.

Článek

Ševinský absolvoval s týmem už druhou část soustředění na Kypru, kde nastoupil do dvou zápasů. Po nich se ho rozhodl trenér Pavel Vrba angažovat a hráč podepsal dvouletou smlouvu. Odchovanec Pacova u Říčan hrával v mládežnických týmech Bohemians, působil také v Kolíně, Petržalce a Drnovicích, od roku 2005 byl v Mladé Boleslavi.

"Poslední půlrok jsem nehrál, a tak chci ukázat, že na ligu ještě mám," řekl Ševinský, kterému bude za měsíc třicet let. V první lize odehrál 102 utkání a vstřelil jeden gól.

Devatenáctiletý Polák se k týmu připojil ve středu, kluby se nyní dohodly na půlročním hostování. Ve Slovanu nenastupoval a věří, že na západě Čech dostane více šancí. V lize zatím nasbíral 34 startů. "Jsem moc rád, že jsem dostal šanci, přál bych se prosadit se do základu," uvedl.

"Oba hráči by měli především zvýšit konkurenci v defenzivě a současně zacelit mezeru po odchodu Petra Trappa do Slavie," uvedl v prohlášení kouč Vrba, který si pochvaluje Ševinského zkušenost. "Jedná se o univerzálního hráče, který může hrát jak na kraji obrany, tak i v jejím středu," řekl. Na Polákovi se mu líbí přizpůsobivost na hřišti.

Reklama

Související témata: