Hlavní obsah

Tepličtí myslí na poháry

TEPLICE

Myšlenek na boj o účast v evropských pohárech se před jarem nezříkají fotbalisté Teplic.

Článek

„Osmé místo v ligové tabulce po podzimu nevypadá sice moc pozitivně, ale pokusíme se ještě zaútočit aspoň na čtvrtou pozici. A velké naděje vkládáme i do Poháru ČMFS, takže předsezónní cíle se nemění,“ tvrdí předseda představenstva Štěpán Popovič. Podle něj klub zatím nepocítí důsledky ekonomické krize. „Společnost AGC neplánuje snížení podpory fotbalu, do něhož přispěje stejnou částkou jako loni,“ ujišťuje klubový šéf.

Z týmu přes zimu odešli brankář Belic do řeckého Panioniosu Atény, obránce Kaufman do pražské Slavie, záložník Sabou do Viktorie Žižkov a útočník Jun do rakouského Altachu. Do branky se s největší pravděpodobností postaví Grigar z pražské Sparty.

„Vypadá to, že začne jako jednička. Dobře si vedl na soustředění v Turecku a navíc další gólman Slavík se nedávno zranil,“ vysvětluje trenér Jiří Plíšek. O místa v útoku si hlasitě říkají navrátilec z ústeckého hostování Vondrášek a Japonec Elsamni. „Oba v přípravě naznačili svůj potenciál. A přesně zapadají do naší koncepce zabudovávání mladých hráčů. Na jaře chceme kádr stabilizovat se snahou o zachování kvalitní defenzivy a vylepšení útočného projevu,“ dodává kouč.

Reklama

Související témata: