Hlavní obsah

Zoubek: Klouzali jsme na ledě jako v botách

KLADNO

Pořádně rozčarovaní odjížděli fotbalisté Bohemians Praha z Kladna. Hnětla je nejen porážka v jarní premiéře. Ještě víc je rozčílilo, že rozhodčí Makovička uznal trávník za způsobilý a utkání se na ledových plotnách a v loužích odehrálo. S fotbalem opravdu moc společného nemělo.

Článek

„Divím se, že rozhodčí takový terén uzná. A když už ano, že pak dělá takové problémy s obutím jako u nás v kabině. Na takovém terénu to pak bylo o zabití,“ rozčiloval se trenér Pražanů Luboš Urban. „Tak nevím, jestli se tohle pánům na svazu líbí. Fotbal se hrát nedal, nedivím se, že pak chodí do hlediště 1500 lidí. Kopat se dalo jen s hřebíky, ale ty nám rozhodčí zakázal. Tak jsem si připadal, jako bych klouzal na ledě v botách,“ přidával se kapitán hostů David Zoubek.

Ani Kladeňákům se zpočátku na hřiště moc nechtělo. Nakonec však byli moc a moc rádi, že ve složitých podmínkách tři body vydřeli. „Terén byl samozřejmě těžký, ale na podobném jsem už ligu hrál. Znali jsme dopolední výsledek, remíza Žižkova se Zlínem nám pomohla. Za každou cenu jsme chtěli vyhrát, což se povedlo,“ líčil autor vítězné branky Jan Procházka.

„Dá se říci, že to byl signál. Szabův roh ideálně lízl Beneš a já mám za úkol v těchto situacích zavírat. Byl jsem v pravý čas na správném místě,“ dodal Prcoházka.

„Věděli jsme, že jedna standardka může rozhodnout. Po gólu jsme udrželi koncentraci až do konce zápasu. Když to dokážeme i na hřištích soupeřů, věřím, že se zachráníme,“ liboval si kladenský kouč Martin Hřídel.

Reklama

Související témata: