Hlavní obsah

Zlínský Kroča: Záchrana je určitě v našich silách

V zápase na Žižkově dal stoper Zlína Zdeněk Kroča jediný gól svého týmu. I když o výhru Zlín smolně přišel v samém závěru, Kroča věří, že i získaný bod může být dobrým odrazovým můstkem k záchraně.

Článek

Jak moc vás mrzí remíza na Žižkově? Byli jste celý zápas lepší a inkasovali jste až ve čtvrté minutě nastavení...

Před zápasem bychom tenhle výsledek brali, ale takhle o výhru přijít je velká škoda. Nepodařilo se nám tak pokrýt aut, z následného centru se přes nás Sabou dostal. Mrzí to dvojnásob, že se to stalo v posledních vteřinách.

Přitom jste měli dost šancí na druhý gól...

Bylo tam několik slibných brejkových situací, které jsme měli vyřešit lépe. Kdybychom dali druhý gól, bylo po zápase. Ale může nás těšit alespoň to, že jsme na Žižkově předvedli dobrý výkon. A je na nás, abychom to potvrdili v příštím zápase s Kladnem a vyhráli.

Čím si vysvětlujete, že jste Žižkov zaskočili tak dobrou hrou?

Celý týden jsme se ve Zlíně chystali na přírodním trávníku, který nám odhrnuli. Bylo to podobný terén, jako na Žižkově. Dobře jsme se pohybovali. Myslím, že jsme se s tím vyrovnali lépe než domácí. Jen mrzí, že nemáme tři body, protože bychom se v tabulce dostali před Žižkov. Byla by to větší psychická vzpruha.

Jak nyní vidíte šance Zlína na záchranu?

I tenhle bod nám určitě pomůže. Do posledního kola to nevzdáme a věřím, že záchrana je v našich silách. Nastartovali jsme se dobrou přípravou, herní projev šel nahoru a i ta remíza ze Žižkova může být tím správným odrazovým můstkem.

Není psychicky ubíjející, když vás řada lidí předem odepisuje?

Je to dvousečné. Když nás někteří vidí pod čarou jako jasného sestupujícího, může to být naše výhoda. Budeme útočit zezadu, některé týmy nás mohou podcenit a toho musíme využít.

Reklama

Související témata: