Hlavní obsah

Kisel stráví zbytek jara v Liberci

LIBEREC

Slovenský záložník Karol Kisel nezůstane na jaře bez angažmá, přestože před týdnem ukončil své působení v pražské Spartě. Zkušený fotbalista se dohodl se Slovanem Liberec, kde stráví zbytek jarní sezóny. A protože v České republice už skončil přestupní termín pro profesionální přestupy, bude hrát ve svém někdejším klubu s amatérskou smlouvou.

Foto: PRÁVO

Karol Kisel ze Sparty Praha oslavuje svůj gól proti Teplicím.

Článek

Slovan by rád jeho příchod dotáhl do konce v pátek ráno. Liberecký ředitel Libor Kleibl Kiselův příchod ČTK potvrdil, ale upozornil, že je třeba ho ještě administrativně dokončit. "S hráčem jsme skutečně již domluveni, ale až v pátek ráno musíme vše dořešit také se Spartou. Všechno je sice na nejlepší cestě, ale pokud nebude jeho příchod uzavřen, nemohu ho definitivně potvrdit," vysvětlil funkcionář.

Kisel se marně pokoušel během zimy sehnat angažmá v zahraničí, byl blízko přestupu do Besiktase Istanbul, ale nakonec z něj sešlo. Odmítl také nabídku Teplic a minulý týden se na Letné domluvil na ukončení své smlouvy, protože pražský klub ho dal na seznam hráčů, s nimiž již nepočítá.

Se Spartou ho sice již nepojí profesionální smlouva, ale registrován je stále na Letné. "Nevidíme překážku, proč bychom se nedomluvili. Jeho odchod do Liberce umožníme," uvedl dnes sparťanský personální ředitel Jakub Otava.

Fotbalista, který nemá manažera a angažmá si domlouvá sám, měl prý v poslední době řadu nabídek i od dalších českých klubů. Přednost však dostal Liberec. "Důvod je jasný: je to klub, který dobře znám ze svého dřívějšího působení, má řadu dobrých kvalitních hráčů a já potřebuju tři měsíce někde hrát," uvedl hráč.

Jednatřicetiletý Kisel působil v Liberci v letech 2003 až 2005, poté přestoupil do Sparty. Pětadvacetinásobný slovenský reprezentant má na svém kontě v české lize 213 utkání a 31 branek.

Reklama