Hlavní obsah

Odvezli jsme z Letné zlatý bod, jásal kouč Jihočechů Tobiáš

PRAHA

Veledůležitý krok k záchraně udělali v sobotu na Letné fotbalisté Dynama České Budějovice. Po bezbrankové remíze si odvezli zcela nečekaný, ale o to cennější bod. „Přímo zlatý! V prvním jarním kole jsme doma zbytečně remízovali s Příbramí. Výkonem proti Spartě jsme to napravili,“ liboval si kouč Jihočechů Pavel Tobiáš.

Článek

„Předvedli jsme proti Spartě vysoce taktický a zodpovědný výkon. Nenechali jsme ji rozvinout její hru. Sparta je hodně nebezpečná, má kvalitní mužstvo, ale my jsme se pečlivě připravovali na její jednotlivé hráče,“ prozradil recept na favorizovaného soupeře Tobiáš. Jihočeši na Letné v nejvyšší soutěži nebodovali dlouhých patnáct let.

Ve druhé půli se Tobiášovi svěřenci dostávali často na polovinu soupeře. Při troše snahy a štěstí se možná mohli radovat i ze tří bodů... „Na trávník šli naši žolíci Stráský a Hudson s cílem udržet míč na půlce soupeř, pozlobit ji vzadu. Sparta má ale velmi kvalitní obranu. Těžko jsme se do ní dostávali. Gól bychom mohli dát spíš náhodou nebo kdyby míč někdo tečoval do branky. My jsme na Letnou přijeli zkusit vyválčit bod. Ten máme, takže jsme spokojení,“ odmítl zkušený Tobiáš šálivé mámení pokusit se malátnou Spartu zaskočit ofenzivou.

Tým pod Tobiášovým vedením ve čtrnácti zápasech pouze jednou prohrál, třikrát zvítězil a uhrál deset remíz. Mimo jiné se všemi čtyřmi celky z čela tabulky. „V první řadě jsme se snažili vylepšit obrannou fázi. To se nám vcelku daří, i když inkasujeme i zbytečné branky, naposledy v zápase s Příbramí. Teď musíme ještě zapracovat na ofenzivě. Když budou hráči přistupovat k zápasům tak poctivě jako na Spartě, nemusíme mít o záchranu sebemenší obavu,“ zdůraznil Tobiáš.

Reklama

Související témata: