Hlavní obsah

Čížek po dvou zápasech za Jablonec jde znovu do Ruska

JABLONEC

Záložník Tomáš Čížek v Jablonci po dvou zápasech končí a odchází znovu do Ruska. Podle internetové stránky severočeského klubu má třicetiletý fotbalista namířeno do druholigového Vladikavkazu. Čížek po nedávném příchodu z FK Moskva skóroval v obou jarních utkáních, v neděli Jablonci zařídil vítězství 1:0 nad Olomoucí.

Foto: ARCHIV

Tomáš Čížek

Článek

"O Tomáše má zájem Vladikavkaz, kterému nemůžeme finančně konkurovat. Tomáš s největší pravděpodobností už ve středu odletí za svým novým týmem na soustředění do Španělska," uvedl jablonecký trenér František Komňacký, který se bude s oporou týmu jen nerad loučit.

V prvním jarním kole Čížek pomohl k nečekané výhře v Mladé Boleslavi. "Tomáš nám hodně pomohl, v obou zápasech byl strůjcem našeho vítězství a především díky němu jsme dvakrát naplno bodovali," řekl Komnacký.

Čížek se vrátil do Jablonce po osmi letech jako volný hráč a uzavřel roční smlouvu s tím, že v případě zajímavé nabídky ho klub uvolní. "Nabídka přišla a my musíme dohodu s hráčem a jeho manažerem splnit," uvedl sportovní ředitel FK Baumit Petr Flodrman.

V Rusku hrál Čížek také za Kazaň, celkem v tamní soutěži absolvoval 122 zápasů, v nichž vstřelil 15 branek. V české lize má bilanci 107 utkání a devět gólů.

Vladikavkazu se pokusí pomoci k návratu do nejvyšší soutěže, odkud klub sestoupil v roce 2005 a následně byl kvůli finančním nesrovnalostem přeřazen ještě níž. V uplynulém ročníku druhé ligy skončila Alania desátá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články