Hlavní obsah

Jablonec možná posílí gólman Rondoš

JABLONEC NAD NISOU

Slovenský gólman Matej Rondoš by se mohl stát posilou fotbalistů Jablonce. Severočeský klub se jej snaží získat do kádru po zranění jedničky Michala Špita. Rondoš by se měl k týmu připojit ve čtvrtek.

Článek

Jablonec tak narychlo řeší nepříjemnou situaci, kdy po Špitově zranění zbyli ligovému mužstvu i třetiligové rezervě jen dva gólmani - Lukáš Zich s Ondřejem Bočokem. Třiatřicetiletý Špit si v nedělním ligovém duelu proti Olomouci, v němž Severočeši vyhráli 1:0, přivodil frakturu záprstní kůstky na levé ruce. Chybět může až tři měsíce.

Rondoš je slovenským reprezentantem do 19 let. "Jedná se o talentovaného brankáře, který absolvoval i dvouletou stáž v anglickém Southamptonu. Rondoš bude v Jablonci na sedm až deset dní na zkoušku, a pokud potvrdí svoji výkonnost, budeme jednat o jeho angažmá," řekl pro klubové webové stránky sportovní ředitel Jablonce Petr Flodrman.

Jablonec si vyhlédl posilu ze zahraničí v době, kdy už jsou uzavřené profesionální přestupy. "Nebylo to jednoduché, museli jsme narychlo najít kvalitního hráče, který neměl podepsanou profesionální smlouvu," upřesnil okolnosti případného přestupu Flodrman.

Reklama

Související témata: