Hlavní obsah

Kladno - Jablonec 1:2Jablonec protáhl vítěznou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Lafata 0 : 1
72. Hloušek 0 : 2
81. Szabo (penalta) 1 : 2

KLADNO

Vítěznou jarní sérii na devět bodů protáhl na Kladně Jablonec a míří k pohárové Evropě. „Do 80. minuty jsem měl pocit, že zápas máme pod kontrolou. V posledních deseti minutách jsme se dostali pod tlak a měli jsme štěstí, že vezeme tři cenné body. Pořád zbytečně ztrácíme míče a moc spoléháme na obranu,“ přiznal kouč hostí František Komňacký.

Článek

Oba týmy se musely obejít bez marodných brankářských jedniček Pavlíka resp. Špita. Hostům navíc chyběl i střelec Čížek, který už odjel do Ruska. Jablonec byl i tak lepší. Rychlou kombinací se dostával k domácí šestnáctce, ale chybělo mu účinné zakončení. Domácí se postupně osmělovali. Szabo však netrefil mezi tyče a Klinkovi sebral šanci Zich. Na druhé straně Tesař vychytal Hlouška i Loučku, který v závěru poločasu rozezvučel bombou břevno.

V úvodu druhé půle byli blíž ke gólu domácí. Po rohovém kopu Szaba hlavičkoval Beneš těsně nad břevno. Hosté otupili kladenský tlak a po centru Hamouze uklidil Lafata míč hlavou do sítě. Domácí sice měli v dalších minutách navrch, ale branku neohrozili.

Naopak Hloušek po špatně odvráceném rohu propálil míč z hranice šestnáctky podruhé do branky. Zicha pak podržel hosty při hlavičce Procházky. Zápas zdramatizoval Zábojník nesmyslným faulem na Holuba, protože Szabo z nařízené penalty alespoň snížil. Závěrečný tlak už domácí nezúročili, když Šilhan trefil břevno a Drsek ze dvou metrů přestřelil.

„Propásli jsme první půli. Když jsme se ve druhé půli zvedli, dostali jsme gól po hrubé chybě obrany. V závěru jsme sice měli šance, ale vzhledem k chybám, které jsem udělali i při druhé inkasované brance jsme si vyhrát nezasloužili,“ posteskl si trenér Kladna Martin Hřídel.

SK Kladno - FK Baumit Jablonec 1:2 (0:0)
Branky: 81. Szabo z pen. - 54. Lafata, 72. Hloušek. Rozhodčí: Franěk - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Szabo - Eliáš. Diváci: 1840.
Kladno: Tesař - Procházka, Beneš, Drsek, Hajník - Cigánek (46. Bartek), Szabo, Strnad, Šisler (77. Holub) - Klinka (62. Zachariáš), Šilhan. Trenér: Hřídel.
Jablonec: Zich - Zábojník, Pavlík, Kučera, Hamouz - Haurdič (78. Michálek), Loučka, Eliáš (84. Krejčí), Hloušek - Klapka (89. Vukovič) - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: