Hlavní obsah

Baník překvapivě prohrál v Příbrami, Liberec porazil Bohemians a je třetí

PRAHA

Fotbalisté Liberce porazili v utkání 21. kola doma Bohemians Praha 2:1. O vítězství se postaral v 83. minutě brankou z pokutového kopu Andrej Kerič. Ten tak vsítil jedenáctou branku v sezóně, stejně jako Daniel Huňa z Příbrami, který přispěl gólem k překvapivé porážce Baníku Ostravy 2:1. Liberci se tak podařilo předskočit Ostravu na třetí místo v tabulce.

Článek

V Příbrami šli Ostravští do vedení v 56. minutě. Na centr Tchuře si nejlépe naskočil Rajtoral a na lavičce hostí tak zavládla euforie. Netrvala ovšem dlouho, neboť na svou podzimní střeleckou formu navázal příbramský Huňa již svou jedenáctou brankou v sezóně. Kanonýr Středočechů dokázal dobře zakončit hlavou po centru Klesy.

O deset minut později bylo na stadiónu u Litavky ještě veseleji. Skóre na stranu domácích totiž otočil Šmejkal. Ten dokázal využít zmatků před ostravskou brankou po rohovém kopu a rozvlnit síť ostravského gólmana Vaška.

V Liberci rozhodl Kerič 

Na libereckém stadiónu U Nisy se do hostující branky nepostavil překvapivě brankář Beláň, který v posledních třech zápasech vychytal čisté konto, nýbrž jej mezi třemi tyčemi nahradil Šimon. Ten musel míč ze své sítě lovit již v 10. minutě, kdy si na pravé straně pro přihrávku dobře zaběhl Bořek Dočkal a střelou k zadní tyči rozvlnil síť Bohemians Praha.

Hostující kouč Luboš Urban postavil od začátku duelu netradičně dva hráče na hrot. Vedle hráče tmavé pleti Ibeho se mohl po karetním trestu představit nejlepší střelec hostí Marek Kincl. Byl to právě zkušený forvard, který v 51. minutě dobře naskočil na centr a svou přesnou hlavičkou nezaznamenal jen vyrovnání, ale také již svou osmou branku v sezóně.

O tom, že tři body zůstanou na severu Čech rozhodl úspěšným kopem z penalty Andrej Kerič. Talentovaný Chorvat si tak připsal již jedenáctou branku v letošním ročníku, čímž se dotáhl na vedoucího ex-slávistu Tomáše Necida. V závěru byl pro druhou žlutou kartu vyloučen domácí útočník Jan Nezmar, jenž tak bude muset následný duel na Spartě oželet.

Program 21. kola fotbalové ligy:
Liberec - Bohemians Praha 2:1 (1:0)on-line
Branky: 10. Dočkal, 83. Kerič z pen. - 51. Kincl.
Příbram - Baník Ostrava 2:1 (0:0)on-line
Branky: 63. Huňa, 73. Šmejkal - 56. Rajtoral.
Neděle:
10:15 Žižkov - Jablonecon-line
15:00 České Budějovice - Plzeňon-line
15:00 Kladno - Mladá Boleslavon-line
16:00 Slavia - Zlínon-line
20:00 Brno - Olomoucon-line
Pondělí:
17:15 Teplice - Spartaon-line

Reklama

Související témata: