Hlavní obsah

Poslední Zlín přežil na hřišti mistrovské Slavie jen poločas

PRAHA

Nečekaně moc práce měli fotbalisté mistrovské Slavie s posledním Zlínem. Celý první poločas se nemohli prosadit, Edenem se dokonce navzdory tradici posledních měsíců nesl pískot. Po přestávce však už „ševci“ neodolali. Mladík Pekhart navázal na svoji trefu v Jablonci a svoje první zařazení do základní sestavy oslavil vítězným gólem.

Článek

Jednoznačnější výchozí pozici byste v celé lize nenašli. Vedoucí Slavia měla před zápasem na poslední Zlín obrovský náskok 35 bodů. Také všechny ostatní statistiky mluvily suverénně pro mistra. Z 19 vzájemných zápasů jich sešívaní vyhráli šestnáct a jen jednou prohráli. Na Slavii pak „ševci“ nezískali ještě ani bod a v posledním utkání tady předloni schytali debakl 1:7. Na podzim Pražané vyhráli na Valašsku 3:0 a celkové skóre ze vzájemných duelů navýšili na 43:9...

Sešívaní však asi moc neposlouchali, když je trenér Jarolím upozorňoval, že postavení soupeřů v tabulce ještě žádný zápas nerozhodlo. Utkání začali bohorovně, jako by se Zlín měl porazit sám. Podobně se také postavil Belaid k první velké šanci, kterou pohrdl. Brejk rychlíka Žůrka obhájci titulu důrazně připomněl, že hosté mají v bitvě o záchranu patřičnou motivaci.

Ani pak se nic nezměnilo. Slavia se v klídku pachtila za prvním gólem, jenže Jarolím těsně před brankářem neuspěl a ani Trapp prázdnou branku netrefil. Větší zaujetí domácím chybělo, takže když Žůrek ve 42. minutě jen těsně minul Vaniakovu svatyni, Edenem se začal ozývat pískot nespokojených diváků.

Po přestávce už slávisté předvedli víc důrazu. Černý unikl po křídle, přihrál mezi nohama Čelůstky a mladý Pekhart v 53. minutě snadno otevřel skóre. Trýzeň prvního gólu tak měli červenobílí za sebou a mohli se s větším klidem vrhnout do dalších útoků. Černý znovu oslovil Pekharta, druhým gólem to však neskončilo.

Zlín podal sympatický výkon. Nejenže nechtěl povolit domácím gólovou pojistku, z rychlých brejků až do poslední chvíle pomýšlel na vyrovnání. Přáno mu však nebylo, takže favoritovi jeden gól na tři body stačil.

Slavia Praha - Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 53. Pekhart. Rozhodčí: Franěk. ŽK: Grajciar - Šmahaj, Rýdel, Kroupa. Diváci: 12 603.
Slavia: Vaniak - Grajciar, Suchý, Brabec, Švento - Belaid (68. Janda), Trapp, Jarolím, Černý - Fořt (46. Besta), Pekhart. Trenér: Jarolím.
Zlín: Baránek - Malcharek, Kroča, Čelůstka, Trubila - Musil (66. Lukaštík), Šmahaj, Rýdel, Dostálek, Vyskočil (80. Kroupa) - Žůrek. Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: