Hlavní obsah

Stráský se trenérovi odvděčil za důvěru hattrickem

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Zpočátku na něho po neproměněné šanci někteří diváci z hlediště na Střeleckém ostrově pískali, když však v závěru zápasu střídal, vyprovázel ho bouřlivý potlesk na otevřené scéně. Českobudějovický útočník Tomáš Stráský odstřelil v nedělním prvoligovém utkání Kladno hattrickem a odvděčil se tak trenérovi Pavlu Tobiášovi za důvěru.

Foto: David Veis, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic Tomáš Stráský (vpravo) a Petr Benát

Článek

Zatímco na podzim nastupoval až ve druhém poločase, na jaře hraje v základu, ale do tohoto utkání se mu tolik nedařilo. Poslední gól dal loni v listopadu.

„Dlouho jsem nedal branku, pomohlo mi však i to, že mi trenér stále věřil. Řekl mi i tentokrát, že mě nebude střídat po první nepovedené akci, proto jsem mohl hrát v klidu. To, že nastupuji v základu, mi zvedlo sebevědomí a víc si toho dovolím,“ řekl po utkání šťastný Stráský. První gól vstřelil ve třicáté minutě a dalšími dvěma Kladno dorazil ve druhé části hry.

„Dvakrát to bylo vlastně po centru. První gól byl ze standardky, kdy šel na přední tyč střílený míč a já se jen snažil vystřelit na bránu a trefil jsem to k tyči. Bylo to ale trochu se štěstím, protože jsem se pral s obráncem, vzájemně jsme se drželi a já před něj strčil nohu a od stehna se mi to odrazilo do brány. Gólman to na brankové čáře vyrazil, takže jsem to pro jistotu ještě dorazil,“ popsal první dvě branky střelec zápasu Stráský.

Třetí si nemohl v první chvíli po utkání vybavit, ale pak si vzpomněl, že to byla dorážka do prázdné brány po akci Hudsona. Právě výkon tohoto záložníka Stráskému k hattricku vydatně pomohl.

„Byl velmi platným hráčem, utíkal obráncům a ti ho faulovali. Hned první gól padl po standardce, kterou zařídil,“ chválil spoluhráče střelec.

Samozřejmě že si tento zápas bude pomatovat, vždyť tři branky v jednom utkání nevstřelil ani v dorostu. Hledal i příčiny, proč mu to do sítě tentokrát padalo. „Asi jsem se dobře vyspal, je to ale i hodně o štěstí. Jeden zápas si stoupnete na nějaké místo a míč k vám hned letí a můžete střílet. Jindy zase jdete někam jinam a balón se k vám vůbec nedostane a ten gól nepadne,“ je přesvědčen útočník.

Podle něho se Dynamo nedělním vítězstvím v lize zachránilo. „Myslím, že osmadvacet bodů bude k záchraně stačit a můžeme hrát v klidu. Doufám, že přidám další góly.“

Reklama

Související témata: