Hlavní obsah

Liberecký Gecov: Láká nás boj o druhé místo

Fotbalový záložník Marcel Gecov se po ligových začátcích v pražské Slavii a hostování na Kladně v současné době prosazuje v dresu Slovanu Liberec. V jarní sezóně zatím nastoupil ve všech zápasech a zařadil se k oporám aktuálně třetího celku prvoligové tabulky. „A láká nás boj o druhé místo,“ tvrdí před druhou polovinou jara.

Článek

Jak se pod Ještědem herně cítíte?

Předtím jsem v Liberci delší dobu nehrál, takže mi zpočátku chyběla větší rozehranost. Ale postupně se zvedám. Mám pocit, že je to pořád lepší.

Máte za úkol nahradit defenzivního záložníka Jiřího Bílka, který v zimě odešel do německého Kaiserslauternu...

Nevnímám to tak, že jsem jeho nástupcem. Na tomto postu hraji od žáků a jsem hlavně rád, že dostávám šanci i v první lize. A to, že přede mnou byl v liberecké sestavě Jirka Bílek, který podával vynikající výkony, nijak neřeším. Snažím se být mužstvu co nejvíce prospěšný.

Jak se vám líbilo derby v Jablonci?

Byl to můj první zápas za Liberec proti Jablonci. Pro mě to zase takové vypjaté derby není, protože pocházím z Prahy. Ale hlavně to prožívají fanoušci obou celků. Ti liberečtí byli výborní a vytvořili špičkovou atmosféru, díky níž jsme šli do utkání s velkým odhodláním.

Liberec v součtu ligy a domácího poháru osmkrát v řadě neprohrál. Čím to?

Myslím, že jsme začali hrát dobře a daří se nám. Vyznáváme kombinační fotbal, máme dobrou obranu. Prohráli jsme jen v prvním jarním kole v Teplicích, kdy jsme ještě nebyli v optimální formě.

Ve středu hostíte Teplice v odvetě Poháru ČMFS...

Na jejich hřišti jsme v poháru hráli nerozhodně. Teď budeme doma a chceme zvítězit a postoupit do semifinále. Cesta k úspěchu by měla vést přes zabezpečenou obranu a kvalitní ofenzivu. Musíme do toho dát všechno.

Láká vás i boj o druhé místo v první lize?

Určitě. Tabulka je hodně našlapaná, že se může stát cokoliv.

Reklama

Související témata: