Hlavní obsah

Horváth: O půli bylo v šatně dusno, pak jsme Bohemku přejeli

Jedenáct minut ve druhém poločase stačilo fotbalistům Viktorie Plzeň, aby v sobotu ve 25. kole ve Štruncových sadech vsítili Bohemians Praha tři góly a rozhodli tak o svém vítězství. Nic na zisku tří bodů nezměnil ani gól Ibeho v závěru, který určil konečné skóre 3:1 pro domácí. „Je pravda, že náskok byl už tak velký, že jsme zápas nemohli ztratit,“ byl si jistý kapitán Západočechů Pavel Horváth.

Článek

Zápas jste vyhráli jasně 3:1, přesto tomu průběh prvního půle příliš nenasvědčoval…

První půli jsme doslova prošustrovali. Nebyli jsme aktivní a moc se nám běhat nechtělo. Možná jsme se podvědomě báli toho, aby nám nedošly síly po středečním odehraném utkání čtvrtfinále Poháru ČMFS.

Vaše pasivita o přestávce asi hodně rozlítila trenéra Pavla Vrbu, že?

To teda ano. V šatně bylo hodně dusno.

Což, jak se později ukázalo, přineslo své ovoce…

Přesně tak, ve druhé půli jsme byli mnohem aktivnější. Navíc se nám povedlo dát rychle gól, což naší hře také hodně pomohlo.

Když jste vy navíc po jedenácti minutách od vstřelení prvního gólu zvyšoval skóre už na 3:0, bylo už téměř rozhodnuto. Chtěl jste míč z rohu zatočit přímo do brány?

Věděl jsem o tom, že si soupeř více hlídá zadní tyč, a tak jsem to zkusil na tu přední. Jsem moc rád, že tento pokus skončil gólem.

Kterým jste už fakticky rozhodl o tom, že tři body zůstanou doma…

Je pravda, že náskok byl už tak velký, že jsme zápas nemohli ztratit. I když nám už posledních pět deset minut docházely síly.

Čím to bylo, že jste ve druhé části zápasu výkon tak zlepšili?

Ve druhém poločase to bylo úplně někde jinde. Bylo komu nahrát, běhali jsme. Podle mě jsme Bohemku přejeli.

Reklama

Související témata: