Hlavní obsah

Mladá Boleslav vyhlásila mobilizaci a povolala Mesárošovou

PRAHA

Již jen pět závěrečných kol zbývá do konce fotbalové Gambrinus ligy. Slavia má obhajobu titulu na dosah, za ní však plane bitva o druhé místo. V ní hodně napoví duel 26. kola mezi třetí Mladou Boleslaví a čtvrtým Libercem. Sparta bude druhou příčku hájit v pondělním utkání s Ostravou. Všechny zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Článek

Jediné sobotní utkání obstará souboj posledního Zlína proti Bohemians Praha, kteří mají na dvanácté pozici devítibodový odstup od sestupových pozic. Svěřenci zlínského kouče Ladislava Mináře již dvě utkání po sobě naplno bodovali, když překvapili hlavně v posledním odehraném kole na Bazalech, kde ostravský Baník porazili 3:1.

Zlín ovšem i tak ztrácí na první nesestupovou příčku šest bodů. To hráči Bohemians vedeni trenérem Lubošem Urbanem mohou dýchat přece jen trochu volněji. „Ovšem k úplné jistotě bychom ještě tři body potřebovali získat. Tím ale nechci říct, že závěr soutěže vypustíme. Není mi jedno, zda skončíme čtrnáctí nebo jedenáctí. Jako nováček pořád sbíráme zkušenosti a v každém zápase budeme hrát naplno,“ řekl Urban.

V tradičním nedělním dopoledním čase přivítá Viktoria Žižkov remízového krále z Českých Budějovic. Viktorka v posledním utkání zažila proti Kladnu hodně divoký zápas, když prohrávala 0:2, ale nakonec dokázala vydolovat alespoň bod za remízu 2:2. Jihočeši nepoznali hořkost porážky v posledních třech zápasech, když jednou vyhráli a dvakrát skončilo utkání nerozhodně. Celkově svěřenci Pavla Tobiáše remizovali v soutěži již patnáctkrát.

Žižkov se musí obejít bez potrestaného útočníka Švancary a kouč Ščasný usedne jen na tribunu. „Hrát o záchranu a nemít trenéra na lavičce, to je problém. Ale zvládneme ho,“ ujišťuje viceprezident klubu Michal Kucián. Jihočeši už jsou téměř v klidu. „Chceme se posunout v tabulce výš,“ plánuje budějovický kouč Pavel Tobiáš, přestože jeho tým na Viktorce ještě nikdy nevyhrál.

Slavia míří za Beránkem do Brna

Slavia bude chtít udělat další krok k titulu v Brně, které od zimy trénuje její bývalý hráč i kouč Miroslav Beránek. „Slavii chci porazit, přestože mám v jejím vedení kamarády a některé hráče soupeře jsem ještě trénoval. Zdolat vedoucí tým tabulky, to je pro všechny velká motivace,“ říká brněnský kouč.

„Myslím, že se Brno bude snažit hrát spíše z obranného bloku a spoléhat na rychlé protiútoky, jak to mohli vidět v případě našeho zápasu s Mladou Boleslaví. I když to, jakým způsobem jsme odehráli první poločas, se už nesmí v žádném případě opakovat,“ hřímá slávistický trenér Karel Jarolím.

Jablonec po nadějném jarním startu poslední tři zápasy prohrál a gól nedal už 278 minut. V duelu s Plzní mu tak bezprostředně nejde o pohárové příčky. „Bylo hezké snít, že si zahrajeme evropský pohár, ovšem já nechci vypadnout v prvním kole s moldavských trpaslíkem a udělat tak ostudu českému fotbalu,“ říká jablonecký kouč František Komňacký. „Nic ale nevzdáváme. Budeme prostě dál bojovat a prát se o body v každém ze zbývajících pěti zápasů,“ dodává Komňacký.

„Kdybychom uspěli, máme velkou možnost odrazit se v tabulce výš. Nechceme se vracet s prázdnou. Jablonci máme co vracet, podzimní remízový zápas se nám příliš nepovedl,“ připomíná plzeňský kouč Pavel Vrba.

Olomouc s Teplicemi o poháry

Pátá Olomouc hostí šesté Teplice. Oba soupeři ještě živí šanci na poháry. „Teplice velmi dobře brání. Zase to bude o trpělivosti a dobývání. Soupeř navíc má vynikající brejkové hráče. Hraje se o poháry, hraje se o důležité body. A my budeme muset k zápasu přistoupit tak, abychom zůstali před Teplicemi,“ vyzývá trenér Hanáků Zdeněk Psotka.

Severočeši budou hájit titul týmu jara. „Rádi bychom přivezli minimálně bod, je to velmi důležitý zápas. Jednoduchý rozhodně nebude, Olomouc má takticky velmi vyspělý tým,“ přemítá teplický trenér Jiří Plíšek.

Rozhodnutý však není ani boj o záchranu. A do něj výrazně promluví zápas Kladna s Příbramí. „Je pravda, že pokud vyhrajeme, tak budeme z devadesáti devíti procent zachráněni. Takže je to další utkání z kategorie klíčových,“ má jasno kladenský kouč Martin Hřídel. „V utkání se Spartou jsme si zvedli sebevědomí. Kladno je doma velmi silné, ale my musíme hrát svou hru založenou na dobré obraně a zvládat utkání po taktické stránce,“ vyzývá příbramský gólman Aleš Hruška.

Modelka má uhranout Liberec

Až v neděli večer přijde na řadu šlágr víkendu. V soubojích Mladé Boleslavi s Libercem zatím jen jednou vyhrál domácí tým. Snad proto Boleslavští vyhlásili modrobílou mobilizaci a vyzvali své fanoušky, ať na klíčový duel všichni dorazí v klubových barvách. Navíc podruhé na jaře povolali do svých služeb atraktivní modelku Dominiku Mesárošovou, která bude nejen fandit, ale o přestávce navíc s dalšími kolegyněmi předvede nejmodernější kolekci plavek.

„Uděláme všechno pro to, abychom Liberec porazili. Bude to těžký zápas, protože je to přímý konkurent v boji o evropské příčky. Doufám, že hráči budou patřičně koncentrovaní. Bereme v tomto utkání pouze vítězství,“ burcuje trenér Pavel Hapal.

Zatímco jeho tým nadchl pondělní remízou 3:3 na Slavii, Slovan vypadl z domácího poháru a pak doma prohrál s Olomoucí. „Dva nepovedené zápasy stačily, je nejvyšší čas zase zabrat. Herně i výsledkově. K tomu však musíme zlepšit efektivitu v zakončení,“ přeje si liberecký kouč Ladislav Škorpil.

Program 26. kola fotbalové ligy
Sobota:
19:00Zlín - Bohemianson-line
Neděle:
10:15Žižkov - České Budějoviceon-line
17:00Olomouc - Tepliceon-line
17:00Kladno - Příbramon-line
17:00Jablonec - Plzeňon-line
17:00Brno - Slaviaon-line
20:00Mladá Boleslav - Liberecon-line
Pondělí:
17:15Sparta - Ostravaon-line

Reklama

Související témata: