Hlavní obsah

Fanoušci Brna projdou městem na podporu stavby stadiónu

BRNO

Fanoušci fotbalového klubu 1. FC Brno projdou v neděli městem, aby podpořili plány na výstavbu nového stadiónu. Projekt se totiž opožďuje. Pochod začne u železničního nádraží a skončí za Lužánkami, v sousedství zchátralého a opuštěného stadiónu, kde brněnský klub v roce 1978 vybojoval ligový titul.

Článek

Je možné, že se akce zúčastní až několik stovek lidí. O pochodu informuje fanouškovský web www.fcbrno1913.cz. Brněnští fotbalisté v současnosti hrají na stadiónu v Srbské ulici v Králově Poli. Ten si však fanoušci nikdy příliš neoblíbili a dávají najevo stesk po Lužánkách.

Město připravuje celkovou přestavbu starého stadiónu, původně plánované termíny se však posouvají. Stadión rozhodně nebude hotov v roce 2011 a možná ani v roce 2013. Představitelé města to zdůvodňovali například změnou vlády a celosvětovou krizí.

Fanoušci podobný pochod svolali už předloni a bez větších komplikací tehdy prošli městem. Tentokrát se u nádraží potkají ve 14:00 a pod dohledem policie vyrazí přes centrum města k Lužánkám. "Tam je připravený asi hodinový program," uvádějí webové stránky.

V 17:00 začne na současném stadiónu ligový zápas s mistrovskou Slavií Praha. Policisté jej vyhodnotili jako rizikový a budou pečlivě sledovat dění v ulicích.

Reklama

Související témata: