Hlavní obsah

Liberec - Žižkov 2:1Blažek rozhodl v nastavení o vítězství Liberce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Naumov 0 : 1
57. Blažek 1 : 1
90. Blažek 2 : 1

LIBEREC

Liberečtí fotbalisté otočili nepříznivě se vyvíjející utkání a střídající útočník Jan Blažek jim dvěma góly zajistil tři body, když o výsledku rozhodl po krásné individuální akci v nastavení druhého poločasu.

Článek

„Na hřiště jsem šel po inkasované brance s cílem pokusit se s neúspěšným stavem něco udělat. Cítil jsem se v pohodě a jsem rád, že mi to dvakrát vyšlo,“ liboval si šťastný střelec zápasu.

„Pro obě mužstva to byl těžký zápas. Vážím si toho, že jsme stejně jako před týdnem v Boleslavi zvrátili skóre ve svůj prospěch. Týmový výkon korunoval Blažek, který prokázal technické schopnosti, chladnokrevnost i důraz,“ těšil se z výsledku liberecký trenér Ladislav Škorpil.

Hned v 1. min. měl obrovskou šanci hostující Naumov, ale domácí se štěstím odvrátili na roh. Pak si Liberec vypracoval několik dobrých příležitostí. Blízko ke skórování byl především  Nezmar, jehož střelu vytěsnil Bartalský těsně vedle tyče. Pak žižkovský gólman nadvakrát kryl ránu Dočkala. Papouškova dělovka šla nad břevno. Hosté to zkoušeli rychlými protiútoky a po jednom z nich Zlámal bravurně zasáhl před Strakou. Ale domácí se dál tlačili dopředu, takže Bartalský měl hodně práce hlavně při centrech a standardních situacích.

Nedlouho po pauze přišel nečekaný úder Žižkova. Koukal vybojoval míč pro Naumova, který se neomylně trefil do sítě. Za chvíli ale bylo srovnáno. A postaral se o to střídající Blažek, který byl na hřišti sotva pět minut. Krásně si naskočil na centr Janů a hlavou skóroval. Jen centimetry poté chyběly k zakončení Keričovi. Domácí se snažili zápas rozhodnout, což se jim nakonec podařilo. Až v nastavení se prosadil Blažek.

„Dramatické utkání s nešťastným koncem pro nás. Liberec měl více ze hry, dostali jsme se pod tlak. Po vedoucím gólu jsme nevyřešili další slibnou šanci a byli jsme za to potrestáni,“ smutnil žižkovský asistent trenéra Boris Kočí, který vedl tým místo potrestaného kouče Zdeňka Ščasného.

FC Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 2:1 (0:0)
Branky: 57. a 90.+1 Blažek - 50. Naumov. Rozhodčí: Kovařík - Wilczek, Jiřík. ŽK: Liška, Dejmek - Straka, Procházka, Xavier. Diváci: 4260.
Liberec: Zlámal - Janů, Košťál, Dejmek, Vulin - Dočkal, Holeňák, Papoušek, Liška (52. Blažek) - Nezmar (71. Smetana), Kerič (90+2. Gebre Selassie). Trenér: Škorpil.
Žižkov: Bartalský - Palát, Hruška, Besta, Pilař - Stracený (46. Xavier), Sabou, Procházka, Koukal (59. Kalod) - Straka (82. Vaculík), Naumov. Trenér: Kočí.

Reklama

Související témata: