Hlavní obsah

Sparta padla ve Zlíně, Slavia vyhrála a v příštím kole může slavit titul

PRAHA

Výsledky 27. kola rozhodly o tom, že již v příštím kole mohou fotbalisté Slavie obhájit ligový titul. Sešívaní totiž doma vyhráli nad Českými Budějovicemi 2:0 a když Sparta poprvé na jaře prohrála ve Zlíně 1:2, je mezi oběma rivaly tři zápasy před koncem sezóny osmibodový rozdíl. Naopak Zlín stále drží naději na záchranu.

Článek

Slávisté šli v Edenu proti remízovému králi ligy do vedení už v 10. minutě. Janda nacentroval do šestnáctky Jihočechů, tam se po zpracování míče kole českobudějovického Žižky obtočil Fořt a úspěšným pokusem otevřel skóre. Po zaváhání brankáře Kučery mohl po půlhodině ten samý hráč přidat další gól, naneštěstí pro Slavii se tomu tak nestalo.

V 72. minutě byl za druhou žlutou kartu vyloučen hostující Hílek. Toho sešívaní dokázali využít hned vzápětí. Na aktivního Milana Černého byl pískán faul ve vápně Jihočechů a ze značky pokutového kopu se následně druhým gólem nemýlil domácí forvard Fořt.

Sparta selhala ve Zlíně

Ve Zlíně se Spartě tradičně nedaří, což potvrdil i večerní duel nedělního programu. Domácí šli do vedení již ve druhé minutě, kdy se při nedůrazu sparťanské defenzivy dostal ke střele zpoza vápna Rýdel a prudkou ranou otevřel skóre. Zápas měl od začátku do konce velké tempo a divákům oba celky nabídly velké množství zajímavých situací. Po jedné takové Sparta vyrovnala.

Ve 28. minutě sparťané vytvořili před domácím vápnem závar, čehož využil Hubník a tvrdou střelou stanovil skóre na 1:1. O pět minut později už vedli znovu svěřenci Ladislava Mináře, povedenou střelou se prezentoval mladík Čelůstka. Druhý tým ligy tlačil, ale ani překvapení v podobě vypnutých světel a následných nastavených sedmi minut mu nestačil ke vstřelení dalšího gólu. Sparta tak poprvé na jaře padla. Paradoxně na půdě posledního týmu tabulky.

Přestřelka na Bohemians

V žižkovském azylu, kde hráči Bohemians Praha přivítali Jablonec, tahali Severočeši od začátku za kratší konec. Za domácí, bojující o záchranu, skóroval jako první Dobeš. Do konce první půle za hosty stačil ještě vyrovnat slávistický odchovanec Eliáš. Po odehrané hodině se pod žižkovskou televizní věží roztrhl s góly pytel.

Na stranu domácích vrátil vedení Horáček a když o tři minuty později zvyšoval svou druhou branku v zápase Dobeš, vypadalo to s jabloneckými hráči už hodně zle. Ne ovšem natolik, aby se negativnímu vývoji poddali. V 70. minutě svou druhou trefou na rozdíl jednoho gólu snížil Eliáš, o minutu později po centru Hlouška vyrovnal Lafata. To si ovšem domácí líbit nenechali, a tak v 90. minutě gólem ze standardky slavil zisk tří bodů a hattrick v utkání Dobeš.

Teplice proti Kladnu otočily

V Teplicích šlo ve druhém poločase do vedení překvapivě o záchranu bojující Kladno. Zachariáš využil zaváhání domácí defenzivy a centrovaný míč dokázal poslat do sítě Severočechů. O čtyři minuty později bylo všechno jinak. Nejprve prudkou střelou vyrovnal Mareš, načež levý bek domácích Rosa stanovil konečné skóre na 2:1 pro svůj celek.

Program 27. kola fotbalové ligy
Příbram - Olomouc 2:1 (0:1)on-line
Plzeň - Brno 3:2 (2:0)on-line
Liberec - Žižkov 2:1 (0:0)on-line
Neděle
Bohemians Praha - Jablonec 4:3on-line
Branky: 25., 65., 90. Dobeš, 62. Horáček. - 39., 70. Eliáš, 71. Lafata
Slavia - České Budějovice 2:0on-line
Branka: 10., 77. z pen. Fořt.
Teplice - Kladno 2:1on-line
Branky: 68. Mareš, 70. Rosa - 64. Zachariáš
Zlín - Sparta 2:1 (2:1)on-line
Branka: 2. Rýdel, 32. Čelůstka - 28. Hubník.
Pondělí
17:15 Ostrava - Mladá Boleslavon-line

Reklama