Hlavní obsah

Mladá Boleslav podává protest proti výkonu rozhodčího Adama

MLADÁ BOLESLAV

Vyhrocený duel utkání 28. kola fotbalové Gambrinus ligy mezi Mladou Boleslaví a Plzní (1:1) má dohru. Středočeši podávají oficiální protest proti výkonu rozhodčího Jiřího Adama. Podle jejich názoru se arbitr dopustil dvou hrubých chyb a tím ovlivnil průběh utkání a jeho výsledek.

Článek

Prošetřete dvě hrubé chyby sudího Adama, žádá Mladá Boleslav komisi rozhodčích. „Tou první bylo odvolání pokutového kopu v 15. minutě po faulu plzeňského obránce Ševinského na domácího Rolka a následná diskuse s protestujícími hráči Plzně,“ poukazuje v tiskovém prohlášení Petr Svěcený, ředitel obchodu a komunikace mladoboleslavského klubu.

Rozhodčí Adam si nechal celou situaci vysvětlit svým asistentem Wilczkem a místo penalty potrestal ruku padajícího Rolka. „Snažil jsem se to rozhodčímu vnutit. Všichni to ale viděli, i pomezní. Sám Adrian přiznal, že hrál rukou,“ culil se plzeňský kapitán Pavel Horváth.

„Nabíhal jsem si na míč, soupeř mě zezadu stáhl a jak jsem se natahoval, trefilo mě to do ruky,“ líčil Adrian Rolko.

Za druhé pak Mladá Boleslav rozhodčímu vyčítá, že v 69. minutě neudělil plzeňskému Limberskému druhou žlutou kartu za ostrý skluz ze strany na Mendyho bez snahy zasáhnout míč. „Tento faul navíc vehementně u postranní čáry signalizoval i asistent rozhodčího. V samém závěru utkání na konečných 1:1 vyrovnal právě Limberský, který už měl být 25 minut předtím vyloučen... Tyto hrubé chyby rozhodčího se významně promítly do vývoje i výsledku utkání,“ zdůrazňuje Svěcený.

Plzeňská lavička byla terčem pro kelímky s pivem

Domácí klub dal na své webové stránky také záznam, který dokazuje, že v případě prvního gólu utkání skutečně plzeňský brankář Ticháček zacouval s míčem za brankovou čáru.

Stěžovat by si však mohli také Plzeňští - na nepřístojnosti domácích diváků, kteří neunesli vyrovnávací gól. Nejenže vulgárně uráželi plzeňskou lavičku, navíc si z ní udělali terč a naházeli na ni kelímky s pivem. "Minimálně dvakrát se trefili, zasažen byl záložník Jiráček a vedoucí týmu Houdek. Naši hráči je přitom nijak neprovokovali, jen se sportovně radovali po vyrovnávacím gólu. Sprosté nadávky si pak mužstvo i s realizačním týmem vyslechlo také při odchodu do kabin," popsal tiskový mluvčí plzeňského klubu Pavel Pillár pro Sport.cz.

Reklama

Související témata: