Hlavní obsah

Trenérovi strejdo neříkám, svěřoval se slávistický oslavenec Marek Jarolím

PRAHA

Ještě než skončí liga, musí do slávistické kabiny přinést plato grilovaných kuřat a další laskominy, aby spoluhráče patřičně pohostil. A dluh, který mu pokladník vyměřil za hattrick nastřílený do plzeňské sítě, musí ještě také splatit. To všechno na sebe prozradil slávistický záložník Marek Jarolím při on-line chatu na Sport.cz, který se uskutečnil právě v den, kdy slavil pětadvacáté narozeniny.

Článek

Za svým strýcem Karlem Jarolímem, který přivedl Slavii podruhé v řadě k mistrovskému titulu, přišel pořádnou oklikou. Na fotbalovou scénu vykročil na Letné, kam se přes Mladou Boleslav vrátil, aby nakonec odešel do Plzně a teprve ze Západních Čech zamířil do Edenu.

„Ve Spartě jsem začínal proto, že jsem se chtěl vyhnout nějakým rodinným spojením a chtěl se vydat vlastní cestou. Na „štaci“ v Mladé Boleslavi vzpomínám také rád. Měli jsme tam skvělou partu i fanoušky, trenér Milan Bokša mně dal v devatenácti první šanci nakouknout do ligy. A rozdíl mezi Plzní a Slavií? Ten největší je samozřejmě v tom, že v Edenu hrajeme o první místo v lize, takže je mnohem větší šance se zviditelnit a dostat se třeba až do reprezentace,“ přibližoval Marek Jarolím v on-line chatu na Sport.cz svou dosavadní fotbalovou kariéru.

ON-LINE CHAT NA SPORT.CZ
Otázky a odpovědi zde:Záložník Slavie Marek Jarolím

Samozřejmě že má vysněné její pokračování... “Jasně že na zahraniční angažmá myslím a kdybych měl vyslovit svou vytouženou fotbalovou zemi, pak bych jmenoval Španělsko. Ale kdyby přišla nabídka z Německa, rozhodně bych se také nebránil, protože v bundeslize panuje báječná atmosféra. V Rusku bych volil mezi moskevskými kluby a Petrohradem,“ meditoval Marek Jarolím nad otázkami, která zahraniční nabídka by ho nejvíce lákala.

Teď je však ve Slavii a nijak se netajil tím, jak moc ho mrzelo, že závěr mistrovské sezóny proseděl mezi náhradníky. „Štvalo to o to víc, že jsem odehrál prakticky celou sezónu a když bylo k titulu hodně blízko, seděl jsem na lavičce a nemohl si titul vychutnat na hřišti. Ale i tak stály oslavy titulu za to. Při úterním tréninku jsme měli vůbec problém rozeznat, kdo je kdo. Hezcí jsme byli všichni,“ prozradil Marek Jarolím.

Spousta otázek se pochopitelně dotýkala jeho vztahu s trenérem Karlem Jarolímem. „Strejdo mu rozhodně neříkám, když je zapotřebí, oslavuji ho: Trenére! A co se reprezentace týče, myslím, že by ji měl vést nejlepší trenér, což Karel Jarolím po zisku dvou titulů určitě je. Je však otázkou, zda by do toho sám vůbec šel,“ spekuloval, v on-line chatu na Sport.cz Marek Jarolím.

Reklama

Související témata: