Hlavní obsah

Bohemians - Ml.Boleslav 2:1Po dvou penaltách přestalo Uhrinovo kouzlo na Středočechy působit

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Dobeš (penalta) 1 : 0
77. Zoubek (penalta) 2 : 0
79. Procházka 2 : 1

PRAHA

Uhrinovo kouzlo přestalo působit hodně brzy. V předchozím kole pomohlo Mladé Boleslavi alespoň k bodu, pod žižkovskou televizní věží však vyprchalo úplně. V azylu střížkovských Bohemians totiž Středočeši po dvou gólech inkasovaných z pokutových kopů prohráli a cestu do pohárové Evropy si tak zbytečně zkomplikovali. Zato domácí nováček po utkání jásal, neboť zisk tří bodů znamená ligovou jistotu i pro příští ročník.

Článek

Uhrinovi svěřenci jako by body ani nechtěli. Alespoň v první půli na nich nebyl přílišný zájem patrný, takže s chutí hrající Bohemians  měli bez většího vypětí navrch a  záhy se dostali i do vedení. Grznárova příležitost ještě gólem neskončila, ale když ve 22. minutě fauloval Hrdlička ve vápně Zoubka, střížkovský střelec posledních týdnů Dobeš nedal z penalty Millerovi šanci. A za pět minut mohli jít hosté do kolen úplně, protože Obermajerův volej z malého vápna si o gól říkal. Miller však bravurním zákrokem svůj tým spasil, takže Středočeši žili dál.

Tedy žili - spíš na hřišti skomírali, takže trenér k nim musel o půli důkladně promluvit, aby se trochu vzchopili. Do přestávky totiž prohrávali ve všem - nasazení, důrazu, pohybu i střelbě na bránu. Zmohli se jen na Chramostovu střelu likvidovanou Belaněm a Sylvestreho hlavičku mířící mimo bránu.

Po změně stran to na chvíli pomohlo, neboť Papadopulos a hlavně mladíček Chramosta, který navzdory hrozící kontumaci přece jen na Žižkově nastoupil, obranu Pražanů pozlobili, ale u tohoto záchvěvu také zůstalo. Když po půlhodině fauloval Rolko domácího hrdinu Dobeše a Zoubek z druhé penalty vedení Bohemians pojistil, rozezněly se v domácím táboře vítězné fanfáry.

Liga byla definitivně zachráněna. V panující euforii sice Pražané slevili z koncentrace a dovolili Mladé Boleslavi stav skorigovat, ale i tak po naplnění devadesáti minut jásali. Janíček totiž pět minut před koncem po Sylvestreho roku pohrdl vyrovnáním, takže Bohemians tři body získali a v nejvyšší soutěži se tak udrželi.

Bohemians - Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Branku: 23. Dobeš z penalty, 77. Zoubek z penalty - 78. Procházka. Rozhodčí: Bílek - Dobrovolný, Pelikán. ŽK: Kincl, Lencevič, Vošahlík, Obermajer - Janáček, Kalina, Procházka, Opiela, Šeda. Diváci: 1428.
Bohemians: Belaň - Turtenwald, Obermajer, Lencevič, Horáček - Eismann (58. Novotný), Dobeš (83.Fenyk), Zoubek, Grznár - Kincl (90. Ibe), Vošahlík. Trenér Luboš Urban.
Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Rolko, Procházka, Kalina (61. Kysela) - Opiela, Sylvestre, Hrdlička, Pecka (83. Mendy) - Papadopulos (68. Táborský), Chramosta. Trenér Dušan Uhrin mladší.

.

Reklama

Související témata: